Arnhemse bokstrainer heeft AIBA wereld licentie binnen

Arnhemse bokstrainer heeft AIBA wereld licentie binnen

De bekende Arnhemse bokstrainer, Sayit Yanik, van Boxing By Kasap heeft zijn AIBA One Star Coach licentie ontvangen. De trainer is al jaren actief in Arnhem, heeft een eigen boksschool en levert ook al kampioenen namens Arnhem. (foto: Yanik (links)

Enige in Arnhem met een AIBA 1 ster

In mei 2017 volgde Yanik samen met andere bokstrainers een officiele Aiba 1 star cursus op Papendal. De cursus werd gegeven door Bodo Andreas, een trainer die al zes maal heeft deelgenomen aan de Olympische Spelen. De Arnhemse bokstrainer is de enige in Arnhem met zo een wereldlicentie van AIBA. Zelfs in Nederland zijn deze trainers met de vingers te tellen.

Internationaal optreden

Met deze AIBA one ster kunnen trainers ook op het hoogste en internationaal niveau optreden. Het team van Boxing By Kasap uit Arnhem hoort daar nu bij. Of meer bokstrainers in Arnhem een AIBA ster hebben is niet bekend.

Bekende boksers

Boxing By Kasap is onder andere bekend van Lars Joppe (Zuid Nederlands kampioen 2017), Hendrik van der Vaart (Kampioen Noord-Nederland 2016) en Ismael Tadloui (Kampioen Noord-Nederland).ReactiesRelated Articles

Afc Arnhem speelt gelijk bij Grolse Boys

Onder leiding van scheidsrechter van Erkelens speelde Afc Arnhem (zaterdag) uit met 2-2 gelijk tegen Grolse Boys. Reacties

Cagri Dunar scoort weer voor Anadolu’90

Anadolu’90 verpulverde zondag zijn tegenstander met maar liefst 8-0. Reacties

ESA Arnhem na zege trotse koploper topklasse

ESA Arnhem heeft na een 5-2 zege op Morado CF de koppositie overgenomen van ZSW. De Arnhemmers wonnen moeiteloos en