Hennepkwekerij en auto in beslag genomen van 61-jarige man uit Zevenaar

by AMS97531A123 | 30 juni 2017 09:26

Wanneer je illegale praktijken uitvoert weet je dat daar consequenties aan hangen. Deze meneer had niet alle gevolgen van zijn activiteiten overzien.




Draaiende kwekerij

Gisterenochtend stapten politieagenten een woning in de wijk Stegeslag binnen waarvan zij het vermoeden hadden dat daar een hennepkwekerij zou zitten. Nadat de woning werd geopend, troffen de agenten in de woning een “draaiende” kwekerij met ongeveer 80 planten aan. De bewoner, een 61-jarige man, werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Arnhem.

In de woning hebben wij vervolgens onderzoek gedaan naar de kwekerij en alles wat daar bij hoort (illegaal stroomgebruik, eerdere oogsten, administratie). Dit doen wij om onder andere het wederrechtelijk verkregen voordeel aan te tonen. Met het doel om dit vervolgens weer te ontnemen in overleg met de Officier van Justitie. In het kader van misdaad mag niet lonen, hebben wij bij deze verdachte zijn personenauto in beslag genomen.
Lees verder onder de foto



foto politie Zevenaar

Brandgevaar
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Ook bij deze kwekerij ontdekten wij deze gevaren.


Melding maken

Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, stuur een privé bericht, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. De volgende zaken kunnen wijzen op een hennepkwekerij: aanwezigheid van hennepgeur, onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting, constant zoemend of ronkend geluid en/of beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.
[1]

Endnotes:
  1. [Image]: http://www.chicosplace.nl

Source URL: https://haberarnhem.nl/2017/06/30/hennepkwekerij-en-auto-in-beslag-genomen-van-61-jarige-man-uit-zevenaar/