Bosniërs komen naar Arnhem voor 17e sport- en cultuur festival

Bosniërs komen naar Arnhem voor 17e sport- en cultuur festival

De Bosnische vereniging IKC Bosnjak Arnhem organiseerde zaterdag bij voetbalclub Elsweide haar 17e sport- en cultuurfestival met 22 voetbalteams uit Nederland, Belgie en Duitsland. Het jaarlijks terugkerend festival zorgde ook voor veel publiek. In het jaar 2000 werd het eerste festival in Arnhem georganiseerd. 

De HDV Turkiyem-moskee uit Arnhem was ook aanwezig met een elftal

Extra druk vanwege Bayram (Ramadanfeest)

Vanwege de vastenmaand Ramadan was het festival extra bijzonder omdat het Ramadan-feest ook meteen werd gevierd door de Bosnische gemeenschap. De Bosnische vereniging aan de Sperwerstraat in de Arnhemse Geitenkamp bestaat als sinds 2002 en is destijds opgericht op de gemeenschap in Arnhem en omgeving goed te ontvangen. Behalve een jaarlijks terugkerend sportfestival zijn er verschillende activiteiten voor leden en geinteresseerden.

Samuel Babadi van Helmond Sport

Er waren ook veel bekende voetballers aanwezig tijdens het toernooi. Zo kwamen we een aantal ex-profs tegen en onder andere Samuel Babadi die net een transfer heeft gekregen naar Helmond Sport. De verdediger was een van de beste voetballers tijdens het multiculturele toernooi.

Toernooiwinnaar en FairPlay-award

Het voetbaltoernooi werd uiteindelijk in de finale gewonnen door Sabah uit Nijmegen dat met 1-0 won van Broederliefde uit Deventer. FK Izbjeglice won de Fairplay-award. Het elftal uit Enschede bestond namelijk uit allerlei nationaliteiten, waardoor het elftal zo werd genoemd.Live muziek uit Bosnie

Het sportfestival bij voetbalclub Elsweide is extra levendig vanwege live muziek en de verschillende stands met lekkere maaltijden. Een zangeres is speciaal uit Bosnie gekomen voor een optreden in Arnhem. Ook uit Arnhem deden verschillende teams mee aan het toernooi. Volgens de organisatie komen er tussen 500 en 1000 bezoekers.

Een van de elftallen tijdens het IKC Bosnjak 2017 toernooiReactiesRelated Articles

Kijk hoe de man hapt op het verzoek van deze vrouw

Deze man kan de verleiding van haar niet aan en begint te liegen. Reacties

Beveiliger winkelcentrum Presikhaaf stopt en wordt politieagent

Oeps! Artikel is niet meer beschikbaar…. Reacties

Steenstraat wacht met smart op opening Berna’s Patisserie

Het heeft lang geduurd, maar binnenkort zal Berna’s Patisserie haar deuren openen aan de Steenstraat in Arnhem. De Turkse banketbakker