PvdA-raadslid Raşit Görgülü (Ede) stapt ook op

PvdA-raadslid Raşit Görgülü (Ede) stapt ook op

PvdA-raadslid Raşit Görgülü is uit de fractie gestapt en is ook geen lid meer van de PvdA. De bekende Edenaar kwam vandaag met een ‘persbericht’ die hij via social media naar buiten bracht. De PvdA’er is het onder andere zat dat er spelletjes zijn gespeeld bij de benoeming van de PvdA-wethouder.

Sinds 2002 lid van de PvdA

De Turkse Edenaar was sinds 2002 lid van de partij toen de partij ook al moeilijke tijden meemaakte. ‘Ik ben toen met overtuiging lid geworden van de PvdA. Vanaf dag een heb ik mij actief ingezet voor een rechtvaardige, sociale en welvarende samenleving. Een samenleving waarin iedereen gelijke kansen heeft om te groeien en zijn/haar aandeel in welvaart kan verdienen.’

Lees verder onder de foto‘Spelletjes’ tijdens benoeming PvdA-wethouder

Görgülü is ondanks eerdere kritiek op de landelijke koers van de partij, trouw gebleven aan de partij. Een scheuring met de PvdA begon pas echt in februari van dit jaar toen er ‘spelletjes’ werden gespeeld tijdens de benoeming van de nieuwe PvdA-wethouder. ‘Er is veel schade toegebracht aan de vertrouwensbasis waar ik veel waarde aan hecht.’

In het Turks schreef hij het volgende hierover op facebook: ”Geçtiğimiz şubat ayında PvdA yerel bakanının (wethouder) ayrılması yerine yenisinin atanmasında oynanan oyunlar yerel seviyedeki güçlü güven ortamını telafisi zor bir oranda zedeledi. Maalesef benzeri bir oyun 2018 seçimleri için aday listesinin oluşturulmasında da misliyle oynandı.’
DENK Ede

De vraag is nu wat de ervaren PvdA’er gaat doen in Ede, nu de partij hem weer in de steek heeft gelaten. Gaat hij zich aansluiten bij DENK Ede of gaat hij iets anders doen? Görgülü blijft in ieder geval in de raad actief als onafhankelijke raadslid en zal in de komende weken bepalen wat hij gaat doen.

ReactiesRelated Articles

Mark Lauriks officieel gekozen tot kandidaat-Europarlementariër voor de PvdA

Mark Lauriks officieel gekozen tot kandidaat-Europarlementariër voor de PvdA (foto: Mark Lauriks: Derde van links) Reacties

Tunahan Kuzu (DENK) komt Arnhemmers persoonlijk bedanken

DENK-leider Tunahan Kuzu komt zaterdag naar Arnhem om de Arnhemmers persoonlijk te bedanken voor alle steun tijdens de Tweede Kamerverkiezingen

D66 Arnhem introduceert ophaaldagen

D66 Arnhem nodigt zowel leden als niet-leden uit om mee te praten over het verkiezingsprogramma van 2018. Hiervoor organiseert D66