Nagellakheld Tijn (6) van Serious Request overleden

by AMS97531A123 | 7 juli 2017 10:20

De 6-jarige nagellakheld Tijn Kolsteren werd landelijk bekend na zijn nagellakactie bij 3FM Serious Request. Tijn leed aan hersenstamkanker en was hierdoor ongeneselijke ziek. Afgelopen winter kwamen Tijn en vader bij de actie van Serious Request en maakte duidelijk dat zij een nagellakactie hadden gestart(zie video onderaan het artikel).

[1]

Laatste actie nagellakheld

Gisteren heeft Tijn zijn laatste actie gedaan voor stichting Semmy. Hij heeft namelijk nog ‘even’ ruim 1 miljoen euro weten op te halen. Afgelopen december ging Tijn nagels lakken vanuit het Glazen Huis en wist hierdoor een megabedrag van 2,5 miljoen euro binnen te halen.




3FM reactie

Deze reactie gaf de radiozender op hun eigen website; ‘Tijdens 3FM Serious Request in Breda hebben we Tijn mogen leren kennen als een lief en speels mannetje met een bijzonder warm hart. Hij meldde zich, samen met zijn vader, bij de brievenbus van het Glazen Huis met een bijzonder groot gebaar. Met zijn ongekende en vertederende enthousiasme, onschuld en onzelfzuchtheid inspireerde hij miljoenen mensen om in actie te komen en samen een verschil te maken. Hij zette Nederland in beweging en bracht letterlijk het hele land bij elkaar. Met zijn nagellak-actie gaf hij duizenden kinderen een toekomst, terwijl zijn eigen toekomst zo onzeker was.Tijn is een voorbeeld voor ons allemaal. Zijn verhaal heeft ons als zender diep in het hart geraakt – toen, vandaag, voor altijd. Ongeloof, boosheid, verdriet: er is zoveel wat we op dit moment voelen, maar we zijn even stil. Lieve Tijn, rust zacht.




Tijn Kolsteren

Endnotes:
  1. [Image]: http://www.chicosplace.nl

Source URL: https://haberarnhem.nl/2017/07/07/nagellakheld-tijn-6-van-serious-request-overleden/