Veel Arnhemmers tijdens herdenking Turkse coup in Apeldoorn

Veel Arnhemmers tijdens herdenking Turkse coup in Apeldoorn

Dinsdagavond was de herdenkingsbijeenkomst in Apeldoorn voor de slachtoffers van de mislukte staatsgreep in Turkije van afgelopen zomer. De bijeenkomst in congrescentrum Orpheus werd door ruim 500 Turkse Nederlanders bezocht. Ook uit Arnhem waren veel Arnhemmers naar congrescentrum Orpheus gekomen.

Enorme opkomst in Apeldoorn

De Turks-Nederlandse organisatie UETD had haar best gedaan om alles in goede banen te leiden. Ondanks afwezigheid van van de Turkse vicepremier was de opkomst enorm. De Turkse Consul Generaal Zafer Ates en de ambassadeur van Turkije waren ook als eregast aanwezig, samen met UETD-voorzitter Zafer Sirakaya. UETD-Nederland voorzitter Turan Atmaca en de voorzitter van de Arnhemse afdeling Hakan Gecol waren er ook bij.
Veel bekende gastsprekers

Ersin Duzen, voetbalcommentator bij TRT Stadyum, was dagvoorzitter tijdens de bijeenkomst wat tot veel emotionele momente zorgde. De avond zat vol met allerlei leuke filmpjes en slideshows over de desbetreffende  avond. Speciaal aandacht was er voor de gasten uit Turkije die uitgenodigd waren voor deze avond. De dames en heren vertelden wat ze op die bewuste hadden meegemaakt. Veel bezoekers konden hun emotie niet verbergen toen het allemaal vrij heftig werd.

Meer dan 100 agenten 

Er waren misschien wel meer dan 100 agenten op de been. De burgemeester van Apeldoorn had overal rekening mee gehouden, ondanks dat daar geen aanleiding voor was. Met motoragenten en undercoveragenten werd Apeldoorn en de omgeving van congrescentrum Orpheus in de gaten gehouden. De organisatie zelfs had ook tientallen beveiligers ingehuurd.

Veel aandacht van de pers

Veel aandacht was er van de pers. Van RTL tot aan NOS, en van het Parool tot de ANP waren alle grote jongens van Nederland aanwezig. De Turks-Nederlandse pers uit de Randstad waren ook net als HaberAmsterdam en HaberArnhem aanwezig. Of de Nederlandse journalisten er veel van hebben begrepen is nog maar de vraag. Alles ging namelijk in het Turks .


ReactiesRelated Articles

Axon Accountancy trouwe supporter van Arnhemse voetballers

Axon Accountancy uit Arnhem is niet weg te denken uit het voetbal in Arnhem. Het bedrijf van Sezgin Avci doet

Steenstraat maakt kennis met Boxspring-Plaza Arnhem

De vertrouwde naam van matrassen en boxsprings zaak ‘beddencentrum’ is veranderd in Boxspring-Plaza Arnhem.  Reacties

Nagellakheld Tijn (6) van Serious Request overleden

De 6-jarige nagellakheld Tijn Kolsteren werd landelijk bekend na zijn nagellakactie bij 3FM Serious Request. Tijn leed aan hersenstamkanker en