De Erdogan van Arnhem ook lijsttrekker in 2018

De Erdogan van Arnhem ook lijsttrekker in 2018

Gerrie Elfrink wordt naar alle waarschijnlijkheid ook in 2018 lijsttrekker van de SP in Arnhem. Er is volgens de regionale nieuwswebsite Ik hou van Arnhem weer geen tegenkandidaat voor de geboren leider van de Socialisten in Arnhem. 

Veel overeenkomsten met Erdogan

Elfrink is net als Erdogan in 2002 begonnen aan zijn politieke carriere. Erdogan kwam toen met de AK-partij en Elfrink ging destijds in de Arnhemse raad. De SP-wethouder zit al sinds 2002 in de Arnhemse raad en was in die tijd al oppossitieleider in de Arnhemse gemeenteraad. In 2010 eiste hij zijn functie op als wethouder van de SP en sindsdien is niet meer weg te denken uit de Arnhemse raad. Net als bij de Turkse president Erdogan heeft ‘straatvechter’ Elfrink ook geen concurrenten in Arnhem.




Elfrink wordt voor 99% weer gekozen als nieuwe lijstrekker van de SP. Volgende week stemmen de leden van de SP over zijn kandidatuur als lijsttrekker voor de komende raadsverkiezingen van 2018. Mocht u het nog niet weten: Net als in Ankara zijn er ook geen tegenkandidaten in Arnhem.

Dominante wethouder

De altijd zeer goed uitziende SP-wethouder doet het goed bij de vrouwen en heeft de touwtjes in zijn handen in Arnhem. Hij heeft wel af en toe moeite met de ‘vrije pers’ en is volgens bronnen in de Arnhemse raad ook niet altijd even vriendelijk tegen zijn collega’s. Volgens ex-wethouder Mink is Elfrink  zelfs heel erg dominant.

Broer van

De enige persoon die het Elfrink moeilijk zou kunnen maken is zijn broer Jurgen. Hij heeft de zelfde kwaliteiten als zijn broer Gerrie, maar is net even iets handiger met zijn spontane uitspraken. Gezien de rol van de twee in de Arnhemse raad, zien we dit echter niet snel gebeuren.




Related Articles

Leendert Combee ook in 2018 lijsttrekker van de VVD in Arnhem

De flamboyante lijsttrekker van de liberalen in Arnhem gaat voor nog een periode in de Gelderse hoofdstad. Leendert Combee kondigde

Andeweg (D66): ‘We moeten wel iedereen dezelfde kansen geven’

Arnhem Report is een programma van RTV Arnhem waarbij Huibert Veth in gesprek gaat met de leiders van de verschillende

DENK-voorzitter Öztürk: Gastarbeiders krijgen stank voor dank en een schop na

DENK stoort zich enorm aan de dubbele maat die wordt gehanteerd als het gaat om bestrijding van bijstandsfraude, meldt de

Geverifieerd door MonsterInsights