Twee tieners opeens aangehouden vanwege Twitter-bericht

Twee tieners opeens aangehouden vanwege Twitter-bericht

De politie heeft woensdag twee tieners van 14 en 17 uit Lent aangehouden die op Twitter een nepbericht hadden verspreid over een mislukte bomaanslag bij de Nijmeegse Vierdaagse. De aanhouding is opvallend omdat we in Nederland altijd kritisch zijn over de vrijheid van meningsuiting. 

Bericht via Twitter was aanleiding

De twee tieners maakten melding via Twitter dat er een bomaanslag verijdeld zou zijn op het station in Nijmegen. Meteen werd duidelijk dat het om een nepbericht ging. De tieners werden dan ook vrij kort na de plaatsing van de tweet aangehouden.



Twitter Turkije werkt nooit mee

De tweet werd later verwijderd van Twitter en de jongens werden verhoord door de politie. De aanhouding door de politie is opvallend omdat juist Nederland vol zit met critici die bijvoorbeeld Turkije veroordelen als twitter wordt afgesloten omdat berichten tot maatschappelijke onrust kunnen leiden. Twitter Turkije werkt niet mee als de politie in Turkije vraagt om IP-adressen.

In Nederland werd dit ook als argument gebruikt om zelfs tieners op te pakken. Twitter reageert in Nederland natuurlijk wel anders als het om politieverzoeken gaat. In tegenstelling tot ‘Twitter Turkije’ krijgt de Nederlandse politie wel informatie over IP-adressen, waardoor ook deze tieners aangehouden konden worden.




Related Articles

Eigenaar onvindbaar na verschrikkelijke aanval in Klarendal

Mayke Willemsen liet woensdagavond rond 23:00 uur haar hond uit naast het veldje van speelplaats de Leuke Linde in Klarendal.

Chico’s Place uit Arnhem nu ook bekend in heel Europa

De Arnhemse grillhouse en restaurant Chico’s Place is onlangs verschenen in een filmpje van de Turkse zender Show TV. Een

Eser (14) geeft ook wekelijks assists bij Go Ahead

De bekende Arnhemse voetballer van Go Ahead Eagles onder de 15 jaar, Eser Gürbüz, heeft gisteren maar liefst vier assists

Geverifieerd door MonsterInsights