Presikhaaf Bedrijven gaat voortaan Scalabor heten

Presikhaaf Bedrijven gaat voortaan Scalabor heten

Scalabor is de nieuwe naam van het arbeidsontwikkelbedrijf dat inwoners uit de arbeidsmarktregio Midden Gelderland ondersteunt bij het vinden van het best passende werk.

Een belangrijke dienstverlening is het bieden van werkplekken voor het huidige sw-personeel van Presikhaaf Bedrijven. Door Scalabor wordt ook de transformatie in gang gezet van de bestaande sociale werkvoorziening naar een bedrijf waar arbeidsontwikkeling centraal staat.

In mei jongstleden stemde de Arnhemse gemeenteraad unaniem in met het voorstel een arbeidsontwikkelbedrijf op te richten. Woensdag 12 juli werd tijdens een vergadering van het algemeen bestuur van Presikhaaf Bedrijven duidelijk dat alle deelnemende gemeenten positief zijn over het Arnhemse aanbod. Verantwoordelijk wethouder Ine van Burgsteden: “We zijn heel blij met dit positieve besluit en de steun vanuit de regio. De toekomst van Presikhaaf Bedrijven was te onzeker en naar onze overtuiging ontstaat door het nieuwe bedrijf Scalabor het beste perspectief voor inwoners die ondersteuning nodig hebben om een goede plek op de arbeidsmarkt te krijgen.” De komende maanden ligt er een stevige opgave om het bedrijf in 2018 een goede start te geven. Ivo Korte, kwartiermaker Scalabor: “Wij ervaren een breed draagvlak om een goed bedrijf op te bouwen en daarmee heel veel mensen duidelijkheid te geven over hun werkzame toekomst. Kort na de zomer 2017 is het bedrijfsplan op hoofdlijnen gereed.”


ReactiesRelated Articles

Vooral Arnhemmers hebben baat bij Turkse supermarktenoorlog

De komst van de Turkse supermarkt Guven aan de honingkamp in Presikhaaf is inmiddels een feit. Het bedrijf is bezig

‘Verwarde’ man steelt Goede Doelen pot weg bij Chico’s Place

Een ‘verwarde’ man vond het dinsdag nodig om de Goede Doelen pot bij Chico’s Place in Arnhem te stelen. We

Te oude dieselauto’s krijgen boete van 230 Euro in centrum Arnhem

In de binnenstad van Arnhem geldt al sinds 2014 een milieuzone voor personenauto’s. Daar is sinds 1 januari 2019 verandering