Presikhaaf Bedrijven gaat voortaan Scalabor heten

by AMS97531A123 | 24 juli 2017 13:00

Scalabor is de nieuwe naam van het arbeidsontwikkelbedrijf dat inwoners uit de arbeidsmarktregio Midden Gelderland ondersteunt bij het vinden van het best passende werk.

Een belangrijke dienstverlening is het bieden van werkplekken voor het huidige sw-personeel van Presikhaaf Bedrijven. Door Scalabor wordt ook de transformatie in gang gezet van de bestaande sociale werkvoorziening naar een bedrijf waar arbeidsontwikkeling centraal staat.

[1]

In mei jongstleden stemde de Arnhemse gemeenteraad unaniem in met het voorstel een arbeidsontwikkelbedrijf op te richten. Woensdag 12 juli werd tijdens een vergadering van het algemeen bestuur van Presikhaaf Bedrijven duidelijk dat alle deelnemende gemeenten positief zijn over het Arnhemse aanbod. Verantwoordelijk wethouder Ine van Burgsteden: “We zijn heel blij met dit positieve besluit en de steun vanuit de regio. De toekomst van Presikhaaf Bedrijven was te onzeker en naar onze overtuiging ontstaat door het nieuwe bedrijf Scalabor het beste perspectief voor inwoners die ondersteuning nodig hebben om een goede plek op de arbeidsmarkt te krijgen.” De komende maanden ligt er een stevige opgave om het bedrijf in 2018 een goede start te geven. Ivo Korte, kwartiermaker Scalabor: “Wij ervaren een breed draagvlak om een goed bedrijf op te bouwen en daarmee heel veel mensen duidelijkheid te geven over hun werkzame toekomst. Kort na de zomer 2017 is het bedrijfsplan op hoofdlijnen gereed.”


Endnotes:
  1. [Image]: http://www.chicosplace.nl

Source URL: https://haberarnhem.nl/2017/07/24/presikhaaf-bedrijven-gaat-voortaan-scalabor-heten/