NS waarschuwt voor bende zakkenrollers op Centraal Station

NS waarschuwt voor bende zakkenrollers op Centraal Station

Bij Centraal Station Arnhem wordt er tegenwoordig gewoon omgeroepen dat er er zakkenrollers actief zijn. Alle reizigers worden in verschillende talen gewaarschuwd voor zakkenrollers die ‘rondlopen’ op het station.

Verslaggever HaberArnhem ontdekt bende meteen

Een verslaggever van HaberArnhem deed onderzoek nadat we getipt werden over een bende die actief bezig was met zakkenrollen. In tegenstelling tot de politie ging een verslaggever van HaberArnhem vrijdagmiddag rondlopen bij en om het station, om potentiele verdachten te signaleren. Zo moeilijk is het dus ook weer niet.


Bendeleider geeft instructies

Binnen een paar minuten was het dan ook raak. De bende, onder leiding van een boomlange leider, heeft een vaste ‘hanglocatie’ bij de Spar om de hoek. Daar worden de slachtoffers uitgekozen en uiteindelijk achtervolgd door verschillende bendeleden. De leider geeft zichtbaar en vrij duidelijk opdracht aan de ‘kleine’ gasten die dan starten met hun missie. De slimme reiziger zal deze figuren en de leider direct herkennen na dit verhaal. Let wel op! Ze zien er allemaal uit als ‘zwervers’.

Als je geen expert bent denk je dat het om een aantal asielzoekers gaan die heel toevallig bij de Spar staan om middelen te vinden om hun volgende reis te financieren. Gewoon opletten dus!

De verdachten hebben geen Turkse of Marokkaanse achtergrond. Wel handig om dit erbij te vermelden!
ReactiesRelated Articles

Arnhemse weggebruikers tevreden over wegennetwerk

Arnhemse weggebruikers zijn zeer tevreden over de verlichting, de bewegwijzering en de staat van het wegdek van de Arnhemse wegen.

Referendum 30 november: Misleidende informatie om Arnhemmers nee te laten stemmen

Het NEE-kamp in Arnhem heeft goed gekeken naar de Amerikaanse verkiezingen en doet er alles aan om dit na te

Vooral Arnhemmers hebben baat bij Turkse supermarktenoorlog

De komst van de Turkse supermarkt Guven aan de honingkamp in Presikhaaf is inmiddels een feit. Het bedrijf is bezig