Belangrijk bericht als je gaat slachten tijdens offerfeest

Belangrijk bericht als je gaat slachten tijdens offerfeest

Best lezers, het is een plicht voor iedereen in Nederland om te weten of het slachten tijdens het offerfeest voldoet aan de regels van het offerfeest of niet. Daarmee doelen we op het ritueel slachten. Als je moslim bent, is dit meer dan alleen een verplichting. Tenzij je Erdal Balci of ‘Eus’ heet. 

Als je normaal rund-en kippenvlees bij de Albert Heijn of Aldi koopt en dat niet erg vindt, dan is dit artikel niet interessant voor jou. Je moet dan nu meteen stoppen met verder lezen. En lekker iets zinnigs doen met je tijd.

Het dier moet 100% gezond zijn

Het allerbelangrijkste bij het slachten/ ritueel slachten van een koe of schaap tijdens het offerfeest is het feit dat het dier 100% GEZOND moet zijn en in LEVEN moet zijn voordat het geslacht wordt. Anders is het niet geschikt als ‘Qurban’. Veel Nederlandse slachthuizen gebruiken ‘de pin’, wat ook weleens het schietmasker genoemd wordt, om een koe/schaap te slachten. Als de pin wordt gebruikt is dit dier hersendood, omdat de pin in het schedel van de dier wordt geschoten. Het hart blijft dan nog wel kloppen. Het dier is dan NIET meer gezond en NIET geschikt als ‘Qurban’.

Je betaalt er geld voor

Je betaalt een slachthuis tijdens het offerfeest omdat er halal geslacht dient te worden en het slachthuis moet voldoen aan de regels van ritueel slachten. Anders had je je ‘Qurban’ geld net zo goed via Diyanet, Milli Gorus of Islamic Reliëf kunnen zenden naar landen waar ze het vlees harder nodig hebben. Er zijn landen waar moslims, dankzij deze stichtingen, een keer per jaar vlees eten.

Pin of schietmasker niet toegestaan

Als de pin of het schietmasker dus gebruikt voor het slachten heb je een probleem, omdat het dier tijdens het slachten niet 100% (gezond) is. Een koe of schaap hoort gewoon 100% gezond te zijn tijdens het slachten. Ongeacht wat het slachthuis of een gesponsorde meneer met baard daar dan van vindt. Het eindproduct is dan alles behalve een ‘Qurban’ waar je wel het drie dubbele voor hebt betaald. Het vlees mag dan zelfs NIET meer gegeten worden!!!.

Vraag het snel na aub

Het is daarom verstandig om voor aanstaande vrijdag, zaterdag en zondag uit te zoeken of jouw ‘Qurban’ vlees voor het slachten wordt ‘kapotgeschoten’ met een pin. Indien dat wel het geval is moet je meteen ingrijpen of dit direct doorgeven aan je ouders. Stop dan meteen met het slachten, vraag je geld terug en stuur het ‘Qurbangeld’ naar een van de bovengenoemde stichtingen.

En het probleem is opgelost…
Waar moet je op letten tijdens het slachten?

1. Ga goed om met het dier en zorg ervoor dat het dier geen pijn gaat lijden tijdens het slachten.

2. Ervaren slachters horen alleen dieren te slachten.

3. Denk aan het milieu en ruim alles op na het slachten.

4. Zorg ervoor dat de dieren elkaar niet zien tijdens het slachten.

5. Een kameel moet minimaal 5 jaar zijn tijdens het slachten.

– een koe/stier minimaal 2 jaar

– en een schaap minimaal 1 jaar. Tenzij een schaap van 6 maanden er ook uitziet als een 1-jarige schaap.

– Het dier dat geslacht wordt tijdens het offerfeest mag geen gebreken hebben of ziek zijn. Tenzij een koe/schaap bijvoorbeeld al vanaf zijn geboorte een hoorn of een oog mist.

Het belangrijkste voor het slachten

– Indien nodig mag een dier bedwelmd worden voor het slachten. Dit kan het geval zijn om geen dierenleed te veroorzaken of wanneer dit praktisch handig kan zijn.

Als een dier door middel van een pin of een shock gedood wordt is het niet meer geschikt als ‘Qurban’, het vlees mag dan ook NIET meer gegeten worden.

– Bismillahirrahmanirrahim zeggen tijdens het slachten is een must, anders mag je dat vlees niet eten.

Samen met ‘Bismillahi Allahu Akbar'(3x). Als je het per ongeluk vergeet, mag het vlees wel gegeten worden.

– Als een vrouw ervaring heeft met slachten mag zij ook gewoon slachten.

– Het hebben van een Hudu (abdest) is niet verplicht maar wel raadzaam.

Fijne offerfeest allemaal…ReactiesRelated Articles

Özkara Advocaten bezoekt fractie DENK in Tweede Kamer

Özkara Advocaten uit Arnhem is donderdagmiddag op bezoek geweest in Den Haag voor een rondleiding in de Tweede Kamer en

BEELDEN Turkse postbezorger wordt aangevallen door kleine hondjes

Donderdag 10 november was een bijzondere dag voor deze Turkse postbezorger van Post NL, DHL of FedEX (we eten namelijk

VIDEO De politie in Nederland maakt nu ook gebruik van een stroomstootwapen/Taser

De politie in Nederland maakt per 1 februari 2017 gebruik van een stroomstootwapen. Reacties