Arnhemmer zoekt Turkse vrachtwagenschauffeurs op om baklava uit te delen

Arnhemmer zoekt Turkse vrachtwagenschauffeurs op om baklava uit te delen

Een jonge inwoner uit Arnhem gaat al geruime tijd snelwegen op om Turkse vrachtwagenchauffeurs op te zoeken en welkom te heten in Nederland. Mehmet ‘Adanali’ doet dit niet namens een Turkse organisatie of het Turkse Consulaat. Volgens bronnen dichtbij de ‘Turkse vrachtwagenspotter’ doet hij dit op eigen initiatief. Vrachtwagenchauffeurs hebben het namelijk niet altijd even makkelijk als ze dagen onderweg zijn.

Verse baklave langs de snelweg

Onlangs deed hij dit ook tijdens de eerste dag van het offerfeest. Niemand hoort namelijk alleen te zijn tijdens zo een belangrijke feestdag. Vrijdagochtend om 08.00 uur was hij met een schaal verse baklava onderweg om Turkse vrahtwagenchauffeurs uit Turkije op te zoeken. De A50 werd uitgekiemd, en bij elk vrachtwagen werd er snel gekeken of er een ‘TR’ bij stond. Of zijn zoektocht vrijdag geslaagd was, is helaas niet bekend. Er zijn wel foto’s van eerdere ontmoetingen met Turkse vrachtwagenchauffeurs.Vrachtwagenchauffeurs worden als helden onthaald

Via social media ‘Adanali’ Mehmet regelmatig een update als hij een vrachtwagenchauffeur heeft gezien. De chauffeurs worden altijd als helden onthaald en krijgen een emotionele welkom door Mehmet. Mehmet weetzelf als geen ander hoe het is om lange afstanden te rijden. En vrachtwagenchauffeurs uit Turkije zijn vaak ook blij als ze een Nederlandse Turk tegenkomen, waar ze allerlei vragen aan kunnen stellen, omdat ze niet altijd de taal machtig zijn.

Mehmet Adanali vs ANWB

Mehmet Adanali verdient eigenlijk een medaille. Hij staat net als de ANWB gereed om weggebruikers te helpen die op allerlei mogelijke manier hulp kunnen gebruiken. En als ze geen hulp nodig hebben, ontvangt hij Turkse vrachtwagenchauffeurs op een zeer gastvrije manier zodat zij minder heimwee hebben.
ReactiesRelated Articles

Deze Arnhemmers veranderen jouw tuin in een unieke kunstwerk

Arnhem heeft er een nieuwe tegelzetbedrijf erbij. De gebroeder’s Karaca van Karaca Bouw doen allerlei bouwwerkzaamheden en laten iedereen letterlijk

Win een een prijs met afgedankte elektrische apparaten

De gemeente Arnhem maakte bekend dat het meedoet aan de goede doelen actie WeCycle, en heeft hierbij hulp nodig van

Ali Özyürek kritisch over Verenigd Arnhem

Ali Özyürek gaat vanouds weer gewoon tekeer tegen alles waarvan hij vindt dat het niet juist is. Zijn kritiek op