Turkije pakt Duitsland net zo hard terug met een ‘negatief reisadvies’

Turkije pakt Duitsland net zo hard terug met een ‘negatief reisadvies’

De Turkse Ministerie van Buitenlandse Zaken, heeft Turkse Duitsers en Turken die Duitsland gaan bezoeken gewaarschuwd met een negatief reisadvies. Turkije pakt Duitsland net zo hard terug en komt ook met een negatief reisadvies om haar burgers in bescherming te nemen.  

Turken moeten maatregelen nemen

In de verklaring is te lezen dat Turken in Duitsland (vakantiegangers en Turken met een Turkse paspoort) maatregelen moeten nemen en vooral geen discussie moeten voeren over de Duitse verkiezingen. Er heerst namelijk xenofobie en racisme in heel Duitsland.



Officieel reisadvies van Turkije

De Turken waarschuwen in een officiele reisadvies alle Turken (ook Duitse Turken) en Turkse vakantiegangers om maatregelen te nemen om mogelijke aanvallen van extreem-rechtse groepen en anderen te voorkomen. Het advies is alsvolgt:

  • Ga geen discussies aan over politiek in Duitsland
  • Blijf op afstand van partijbijeenkomsten in het openbaar
  • Blijf op afstand van demonstraties van terroristische groeperingen, omdat Duitsland dit toelaat.

‘Ondanks zeer racistische en xenofoe uitspraken van bepaalde kandidaten heeft het OM in Duitsland geen actie ondernomen. Dit is zeer zorgwekkend en leerzaam voor in de toekomst. Turkse staatsburgers worden verbaal aangevallen vanwege hun politieke voorkeur. ‘, aldus de Turkse Ministerie van Buitenlandse Zaken.

In het negatieve  reisadvies staat ook een passage over de slechte behandeling van Turken op Duitse vliegvelden en branden in Duitse wijken waar veel immigranten wonen.

Crisis tussen Duitsland en Turkije is er al lang

Het botert al heel lang niet meer tussen Turkije en Duitsland. De Duitsers verliezen steeds meer terrein op economisch gebied en hebben moeite met verschillende Turkse besluiten die het land machtiger maken in bepaalde regio. Het feit dat Duitsland al jaren onderdak biedt aan terroristen en deze niet uitlevert aan Turkije is bijvoorbeeld onacceptabel voor Turkije. Hierdoor werken de Turken ook niet mee aan allerlei Duitse verzoeken. Waarna Duitsland weer met dreigementen kwam over de toetreding van Turkije tot de EU en een negatief reisadvies aan Duitsers over Turkije.




Related Articles

Russische vakantiegangers te belangrijk, Erdogan zegt sorry tegen Russen

Toen de Turken terecht een Russische vliegtuig hadden neergeschoten die het Turkse luchtruim had geschonden was er euforie in Turkije.

Eenmalige extra uitkering van 2500 euro voor horeca

Horecabedrijven die vanwege de coronavirus gesloten zijn krijgen een eenmalige uitkering van 2500 euro. (Foto: archief / Cafe Kral) Gemiddeld

DENK: “Arbeidsmigranten niet problematiseren, maar waarderen”

Den Haag – Tijdens het debat over de begroting Economische Zaken en Klimaat vroeg DENK Kamerlid Selçuk Öztürk om aandacht

Geverifieerd door MonsterInsights