Denk mee over klimaat of voedsel tijdens Gelderse Einsteinweek

Denk mee over klimaat of voedsel tijdens Gelderse Einsteinweek

Tijdens de Gelderse Einsteinweek nemen bekende experts en wetenschappers u mee in de wereld van technologie en innovatie. Er zijn enkele masterclasses waarbij u nadrukkelijk wordt gevraagd om mee te denken.

Hoe voeden we de wereldbevolking in 2050?

Ons huidige dieet is niet duurzaam en veroorzaakt serieuze problemen. Hoe voeden we een wereldbevolking van 9 miljard mensen in 2050? En hoe zorgen we ervoor dat het milieu daarbij niet onhoudbaar wordt belast? Deze vragen staan centraal tijdens de masterclass op 26 september.
Onder begeleiding van strategie- en innovatiebureau Bebright komen onderwerpen voorbij als schaarste van grondstoffen en water, voedselverspilling, voedselgerelateerde ziektes en ondervoeding. Denk met ons mee over de toekomst van ons voedsel!

Onderhandel mee over klimaatdoelstellingen

Masterclass Voedselvraagstukken

De wereld wordt alsmaar warmer, maar wat kunnen we doen om de opwarming te stoppen? In het digitale bordspel Carbon Game2 moeten spelers op een interactieve wereldkaart hun uitstoot van broeikasgas verminderen. Maar elke reductie heeft gevolgen voor de economie van de speler en geen speler kan het twee-graden doel bereiken zonder de hulp van anderen. Met het spel willen onderzoeker Linda Carton, student Dylan van Dijk en hun collega’s van de Radboud Universiteit de complexe uitdagingen voor klimaatonderhandelaars tastbaar maken.

Carbon Game Klimaatspel
Woensdag 27 september
Tijd: 14.00-16.00 uur
Locatie: #TheDome, Gele Rijdersplein Arnhem
Organisator: Radboud Universiteit
Capaciteit: 18 personen.

De Gelderse Einsteinweek wordt u aangeboden door de gemeente Arnhem, gemeente Nijmegen en provincie Gelderland.

Inschrijven kan via https://gelderseeinsteinweek.nl/


ReactiesRelated Articles

Minder slimme ‘installateurs’ hennepkwekerij opgepakt in Arnhem

De politie heeft dinsdagmiddag vier minder slimme ‘installateurs’ opgepakt die bezig waren met het bouwen van een hennepkwekerij in een

‘Turkse broodjesketen Simit Sarayi opent vestiging in Arnhem’

Arnhem krijgt eindelijk ook een Simit Sarayi in de stad. De Turkse broodjesketen is bezig met het openen van 200

Morgen drie begrafenissen bij Turkse moskee in Arnhem

Vandaag bereikte ons het nieuws dat drie Arnhemmers kwamen te overlijden. Via een bericht werden de leden van de Turkiyem