Denk mee over klimaat of voedsel tijdens Gelderse Einsteinweek

Denk mee over klimaat of voedsel tijdens Gelderse Einsteinweek

Tijdens de Gelderse Einsteinweek nemen bekende experts en wetenschappers u mee in de wereld van technologie en innovatie. Er zijn enkele masterclasses waarbij u nadrukkelijk wordt gevraagd om mee te denken.

Hoe voeden we de wereldbevolking in 2050?

Ons huidige dieet is niet duurzaam en veroorzaakt serieuze problemen. Hoe voeden we een wereldbevolking van 9 miljard mensen in 2050? En hoe zorgen we ervoor dat het milieu daarbij niet onhoudbaar wordt belast? Deze vragen staan centraal tijdens de masterclass op 26 september.
Onder begeleiding van strategie- en innovatiebureau Bebright komen onderwerpen voorbij als schaarste van grondstoffen en water, voedselverspilling, voedselgerelateerde ziektes en ondervoeding. Denk met ons mee over de toekomst van ons voedsel!

Onderhandel mee over klimaatdoelstellingen

Masterclass Voedselvraagstukken

De wereld wordt alsmaar warmer, maar wat kunnen we doen om de opwarming te stoppen? In het digitale bordspel Carbon Game2 moeten spelers op een interactieve wereldkaart hun uitstoot van broeikasgas verminderen. Maar elke reductie heeft gevolgen voor de economie van de speler en geen speler kan het twee-graden doel bereiken zonder de hulp van anderen. Met het spel willen onderzoeker Linda Carton, student Dylan van Dijk en hun collega’s van de Radboud Universiteit de complexe uitdagingen voor klimaatonderhandelaars tastbaar maken.

Carbon Game Klimaatspel
Woensdag 27 september
Tijd: 14.00-16.00 uur
Locatie: #TheDome, Gele Rijdersplein Arnhem
Organisator: Radboud Universiteit
Capaciteit: 18 personen.

De Gelderse Einsteinweek wordt u aangeboden door de gemeente Arnhem, gemeente Nijmegen en provincie Gelderland.

Inschrijven kan via https://gelderseeinsteinweek.nl/


ReactiesRelated Articles

Deze twee mannen gaan bevallen, durft u het ook aan

Voor een groot deel van de vrouwen staat bevallen gelijk aan de ergste pijn die je kan voorstellen. Er zijn

Weer drie nieuwe partijen naar Industriepark Kleefse Waard

De afgelopen weken hebben drie bedrijven een contract getekend bij het innovatieve bedrijventerrein Industriepark Kleefse Waard (IPKW): advies- en ingenieursbureau

Autobedrijf Vlamoven krijgt RDW-erkenning

Autobedrijf Vlamoven timmert succesvol verder. De broertjes Erdogan (geen familie van) hebben de erkenning gekregen van de RDW om jaarlijks