CEO Alliander krijgt gewoon half miljoen mee tijdens vertrek

by AMS97531A123 | 12 september 2017 08:05

De netbeheerder waar provincie Gelderland voor 45% aandeelhouder is stuurt de algemeen directeur (CEO) naar huis. In goed overleg gaan beide partijen uit elkaar. Algemeen directeur (CEO) Middelgraaf krijgt behalve een salaris ook nog de zes maanden van zijn opzegtermijn in een keer uitbetaalf, wat uitkomt op ongeveer 500.000 euro.

[1]

Een bedrijf uit Arnhem

Het verhaal gaat niet over een land in Zuid-Afrika of het Midden-Oosten, maar gewoon een bedrijf uit Arnhem waar afspraken zijn gemaakt met Peter Molengraaf. De CEO van Alliander heeft een salaris dat 40 keer meer is dan het minimumloon in Nederland. Molengraaf was het afgelopen jaar al thuis, om na te denken over zijn toekomst bij Alliander. De Raad van Commissarissen heeft nu besloten dat het beter is voor iedereen dat hij niet meer terugkomt.



Geen conflict

Er schijnt geen conflict te zijn tussen beide partijen. Wat natuurlijk niets verandert aan het besluit van het bedrijf waar de provincie voor 45% aandeelhouder is. Wat politiek Gelderland vindt van het nieuws is niet bekend.

Alliander grote jongen in Nederland

Alliander distribueert energie in een groot deel van Nederland. De provincie Gelderland bezit 45 procent van de aandelen van het bedrijf. Alliander en de dochterbedrijven, zoals Liander (elektriciteits- en gasnetwerk), Liandon (energietechnologie) en Ziut )openbare verlichting) tellen gezamenlijk ongeveer 5600 banen.


Endnotes:
  1. [Image]: http://www.chicosplace.nl

Source URL: https://haberarnhem.nl/2017/09/12/ceo-alliander-krijgt-gewoon-half-miljoen-mee-tijdens-vertrek/