Enorme hennepveld ontdekt in Arnhem-Zuid

by AMS97531A123 | 14 september 2017 08:02

Velen wisten het nog niet, maar een toevallige passant in Arnhem-Zuid kwam een enorme hennepveld tegen in de Arnhemse wijk Schuytgraaf. Als je na het viaduct bij de rotonde rechts afgaat, kom je na het kunstgedeelde een enorme hennepveld tegen.

[1]

Gemeente op de hoogte van enorme hennepveld

In Schuytgraaf groeit vezelhennep dat er net zo uit ziet als hennep bij een illegale kwekerij. Alleen is de gemeente nu wel op de hoogte van de ‘productie’. De gemeente laat in Arnhem-Zuid vezelhennep groeien voor duurzame woningen.



Hennepvezel onder andere geschikt bouwvezel

Het verschil met hennep dat we kennen is het volgende: Met vezelhennep kun je tegenwoordig, en vroeger ook, bouwmaterialen, strooisel en ook textiel van maken, zonder dat iemand er high van wordt. Hennepvezels worden ook verwerkt in isolatiematerialen voor de bouw zoals bijvoorbeeld isolatiematten voor spouwisolatie.

Of de hennep in Arnhem-Zuid ook geschikt is om er wiet van te maken, is niet bekend bij de redactie. Verschillende bronnen melden wel dat deze planten ook gewoon na het opdrogen geschikt zijn om op te roken. Andere bronnen verklaren juist dat dit niet mogelijk is.


Endnotes:
  1. [Image]: http://www.chicosplace.nl

Source URL: https://haberarnhem.nl/2017/09/14/enorme-hennepveld-ontdekt-in-arnhem-zuid/