Telegraaf: Meerderheid corrupte agenten is vaker een autochtoon

Telegraaf: Meerderheid corrupte agenten is vaker een autochtoon

60% van de corrupte agenten (opsporingsambtenaren) heeft een Nederlandse achtergrond. De Telegraaf publiceerde donderdag een artikel waarbij deze cijfers op een ‘vooroorloogse’ manier werden gepubliceerd. De journalist bij de Telegraaf heeft kennelijk zijn ‘best gedaan’ om een objectieve artikel te schrijven.

Meerderheid corrupte agenten is autochtoon

In het artikel staat verder aangegeven dat bij tachtig ernstige integriteitsschandalen, in 60 procent van de gevallen een autochtone beambte betrokken is. Heel raar is dit natuurlijk niet. Op de Randstad na, zijn alle politiekorpsen in het land nog witter dan een tandpasta’s van Prodent.


Rapport georganiseerde criminaliteit

Deze en andere conclusies komen uit het rapport ‘Georganiseerde Criminaliteit en Integriteit van Rechtshandhavingsorganisaties’ dat in opdracht van de Tweede Kamer door het onderzoeksinstituut WODC is geschreven. In de jaren 2012 tot en met 2016 zijn 256 signalen van ernstige integriteitsschendingen gerigstreed bij de politie, douane, Koninklijke Marechaussee en FIOD waarbij een relatie was met criminele organisaties. In tachtig van deze gevallen bleken de vermoedens terecht en was de meerderheid van de agenten (60%) gewoon een Nederlander.

Hoewel het artikel ons duidelijk wil maken dat de corrupte agent vaker een allochtoon is, vergeet men gewoon te vermelden dat de corrupte agent vaker Jan of Rob heet in plaats van Ali.




Related Articles

Mogelijk grootste Crystalmeth lab van Nederland ontdekt in Arnhem

De politie en Dienst Speciale Interventies heeft op donderdagavond 8 april een loods binnengevallen in Meijnerswijk (overkant Rijnkade). Tot verbazing

Giel Beelen geblokt in antidiscriminatiefilm na ‘apengrappen’ over Sylvana Simons

Regisseur Krijn van Noordwijk vindt dat Giel Beelen niet meer past in het filmpje dat hij heeft gemaakt voor de

VIDEO Tunahan Kuzu toont stalen ballen tijdens Turkijedebat in Tweede Kamer

In de Tweede Kamer lijkt er geen begrip meer te zijn voor Turkse Nederlanders of Nederlandse Turken. Nederland heeft geen

Geverifieerd door MonsterInsights