Telegraaf: Meerderheid corrupte agenten is vaker een autochtoon

by AMS97531A123 | 14 september 2017 20:48

60% van de corrupte agenten (opsporingsambtenaren) heeft een Nederlandse achtergrond. De Telegraaf[1] publiceerde donderdag een artikel waarbij deze cijfers op een ‘vooroorloogse’ manier werden gepubliceerd. De journalist bij de Telegraaf heeft kennelijk zijn ‘best gedaan’ om een objectieve artikel te schrijven.

[2]

Meerderheid corrupte agenten is autochtoon

In het artikel[3] staat verder aangegeven dat bij tachtig ernstige integriteitsschandalen, in 60 procent van de gevallen een autochtone beambte betrokken is. Heel raar is dit natuurlijk niet. Op de Randstad na, zijn alle politiekorpsen in het land nog witter dan een tandpasta’s van Prodent.


Rapport georganiseerde criminaliteit

Deze en andere conclusies komen uit het rapport[4] ‘Georganiseerde Criminaliteit en Integriteit van Rechtshandhavingsorganisaties’ dat in opdracht van de Tweede Kamer door het onderzoeksinstituut WODC is geschreven. In de jaren 2012 tot en met 2016 zijn 256 signalen van ernstige integriteitsschendingen gerigstreed bij de politie, douane, Koninklijke Marechaussee en FIOD waarbij een relatie was met criminele organisaties. In tachtig van deze gevallen bleken de vermoedens terecht en was de meerderheid van de agenten (60%) gewoon een Nederlander.

Hoewel het artikel ons duidelijk wil maken dat de corrupte agent vaker een allochtoon is, vergeet men gewoon te vermelden dat de corrupte agent vaker Jan of Rob heet in plaats van Ali.


Endnotes:
  1. Telegraaf: http://www.telegraaf.nl/binnenland/29250796/__Corrupte_agent_vaak_allochtoon__.html
  2. [Image]: http://www.chicosplace.nl
  3. artikel: http://www.telegraaf.nl/binnenland/29250796/__Corrupte_agent_vaak_allochtoon__.html
  4. rapport: http://www.telegraaf.nl/binnenland/article29256488.ece/BINARY/Rapport+Corruptie+agenten+

Reacties

Source URL: http://haberarnhem.nl/2017/09/14/telegraaf-meerderheid-corrupte-agenten-is-vaker-een-autochtoon/