Gemeente sluit tent per direct vanwege illegale gokactiviteiten

Gemeente sluit tent per direct vanwege illegale gokactiviteiten

Bij de gemeente Arnhem zijn ze niet meer aan het slapen, blijkt uit recente invallen bij verschillende instellingen en bedrijven. Vrijdag 22 september voerde de gemeente samen met de NVWA, De Douane en de Politie een horecacontrole uit in Malburgen. 

Horecacontrole bij vier Arnhemse bedrijven

Met deze en andere vergelijkbare controles probeert de gemeente te achterhalen of er binnen de regels van diverse wet- en regelgeving wordt gewerkt. Vrijdag 22 september ging de hele ploeg met ambtenaren langs bij vier horecainrichtingen in Malburgen. Ondanks het verlenen van eerdere horecavergunningen, had de controle betrekking op diverse horecavergunningen die door de gemeente Arnhem zijn verstrekt.

Illegale gokactiviteien in Arnhem-Zuid

Een stichting aan de St. Gangulphusplein was de sjaak toen er een ‘inval’ was. De stichting had de ‘benodigde vergunning’ niet en werd de gelegenheid direct gesloten op last van de burgemeester in verband met illegale gokactiviteiten. Twee andere ondernemers krijgen nog een boete vanwege verschillende andere overtredingen.


Opvallende horecacontrole

Deze horecacontrole is opvallend, omdat volgens anonieme bronnen corrupte horecaambtenaren in Arnhem een vreemde manier van toekenning hebben als het gaat om horecavergunningen in verschillende wijken in de stad. Er zijn wijken in Arnhem waar bijvoorbeeld meer horecagelegenheden zijn dan de bestemmingsplan toestaat. Om vage redenen wordt dit wel toegelaten als een aannemer veel macht heeft in de stad. Politiek Arnhem lijkt dit ook niet belangrijk te vinden.

HaberArnhem publiceerde eerder al een artikel over een toekomstige controle van de gemeente naar horecagelegenheden waar van alles werd toegelaten, behalve het drinken van een drankje.


ReactiesRelated Articles

Halal wokken gaat als een speer bij Chico’s Place

Bij Chico’s Place in Arnhem kun je al een tijdje genieten van heel veel soorten wereldse gerechten. Sinds de introductie van

Gelderse Turken voor duizenden euro’s opgelicht door malafide reisbureau

Verschillende Turkse Arnhemmers en andere Turken uit Gelderland zijn ieder voor duizenden euro’s opgelicht door TatilFirsati.de, een reisbureau uit het

De Gelderlander blundert met advertentie en dupeert Arnhemse ondernemer

Ze zijn weer goed bezig  bij De Gelderlander. Vrijdag kwamen de lezers van de krant een grote advertentie tegen van