Nederlandse Turken doneren wereldbedrag aan moslims in Myanmar

Nederlandse Turken doneren wereldbedrag aan moslims in Myanmar

Nederlands Turken uit verschillende steden hebben in totaal 289.165 euro ingezameld voor vluchtende Rohingya moslims uit Myanmar (Arakan). Stichting Diyanet Nederland rondde dit af naar 400.00 euro en heeft het bedrag inmiddels al gestort op de rekening om de lokale bevolking daar direct te helpen.

Diyanet belangrijk voor Nederland

Diyanet Nederland behoort tot een van de grootste Islamitische organsisaties van Nederland. Wekelijks kunnen Nederlandse moslims geld doneren via de lokale moskeeen in Nederland. Afgelopen week werd er in heel Nederland geld ingezameld voor de vluchtende moslims uit Arakan/Myanmar. Andere Islamitische organisaties hebben ook vergelijkbare doneeracties in Nederland.


Nederland geeft 2 miljoen euro uit

Het Kabinet in Nederland gaf eerder ook al gehoor aan een oproep van het Rode Kruis en trok extra geld uit. Nederland gaf nu in totaal 2 miljoen euro uit aan deze vluchtelingen.

Het leger van Myanmar is begonnen met een operatie in de provincie Rakhine. Zogenaamd tegen militante Rohingya, om zo de actie’s te rechtvaardigen. In de tussentijd werden vrouwen, ouderen en kinderen omgebracht door soldaten van het leger. In een maand tijd zijn er meer dan een half miljoen mensen op de vlucht geslagen.


ReactiesRelated Articles

Opmars Turkse broodjesketen Simit-Sarayi

De Turkse broodjesketen gaat volgend jaar 200 nieuwe winkels open. Reacties

(VIDEO) Bekende Nederlandse Turk: ‘Flikker op, pooier’

Saadet Koral die tijdens de verkiezingen voor het Turkse parlement het aan de stok kreeg met Dursun Paksoy reageert vandaag

Update 23:20 BREAKING Explosie bij Ataturk International Airport

23:20 Inmiddels komen er bevestigingen dat er 28 doden zijn en meer dan 60 gewonden naar aanleiding van aanslagen van