Nederlandse Turken doneren wereldbedrag aan moslims in Myanmar

Nederlandse Turken doneren wereldbedrag aan moslims in Myanmar

Nederlands Turken uit verschillende steden hebben in totaal 289.165 euro ingezameld voor vluchtende Rohingya moslims uit Myanmar (Arakan). Stichting Diyanet Nederland rondde dit af naar 400.00 euro en heeft het bedrag inmiddels al gestort op de rekening om de lokale bevolking daar direct te helpen.

Diyanet belangrijk voor Nederland

Diyanet Nederland behoort tot een van de grootste Islamitische organsisaties van Nederland. Wekelijks kunnen Nederlandse moslims geld doneren via de lokale moskeeen in Nederland. Afgelopen week werd er in heel Nederland geld ingezameld voor de vluchtende moslims uit Arakan/Myanmar. Andere Islamitische organisaties hebben ook vergelijkbare doneeracties in Nederland.


Nederland geeft 2 miljoen euro uit

Het Kabinet in Nederland gaf eerder ook al gehoor aan een oproep van het Rode Kruis en trok extra geld uit. Nederland gaf nu in totaal 2 miljoen euro uit aan deze vluchtelingen.

Het leger van Myanmar is begonnen met een operatie in de provincie Rakhine. Zogenaamd tegen militante Rohingya, om zo de actie’s te rechtvaardigen. In de tussentijd werden vrouwen, ouderen en kinderen omgebracht door soldaten van het leger. In een maand tijd zijn er meer dan een half miljoen mensen op de vlucht geslagen.


ReactiesRelated Articles

Het moment van een agent dat hij denkt “het is hij of ik”

Deze politieagent legt uit dat politiewerk niet altijd even leuk en makkelijk is. Reacties

Bekende Turkse DJ wil niet meer met iedereen optreden

De bekendste Turkse DJ, na Hakan C, heeft ook via social media gedeeld dat hij net als Hakan C stopt

Turken schoten met een raket ter waarde van 300.000 dollar

De Turken hebben dinsdagochtend een Russisch gevechtsvliegtuig neergehaald bij de Syrische grens. Volgens 925.nl  bronnen zou het gaan om een