Nederlandse Turken doneren wereldbedrag aan moslims in Myanmar

Nederlandse Turken doneren wereldbedrag aan moslims in Myanmar

Nederlands Turken uit verschillende steden hebben in totaal 289.165 euro ingezameld voor vluchtende Rohingya moslims uit Myanmar (Arakan). Stichting Diyanet Nederland rondde dit af naar 400.00 euro en heeft het bedrag inmiddels al gestort op de rekening om de lokale bevolking daar direct te helpen.

Diyanet belangrijk voor Nederland

Diyanet Nederland behoort tot een van de grootste Islamitische organsisaties van Nederland. Wekelijks kunnen Nederlandse moslims geld doneren via de lokale moskeeen in Nederland. Afgelopen week werd er in heel Nederland geld ingezameld voor de vluchtende moslims uit Arakan/Myanmar. Andere Islamitische organisaties hebben ook vergelijkbare doneeracties in Nederland.


Nederland geeft 2 miljoen euro uit

Het Kabinet in Nederland gaf eerder ook al gehoor aan een oproep van het Rode Kruis en trok extra geld uit. Nederland gaf nu in totaal 2 miljoen euro uit aan deze vluchtelingen.

Het leger van Myanmar is begonnen met een operatie in de provincie Rakhine. Zogenaamd tegen militante Rohingya, om zo de actie’s te rechtvaardigen. In de tussentijd werden vrouwen, ouderen en kinderen omgebracht door soldaten van het leger. In een maand tijd zijn er meer dan een half miljoen mensen op de vlucht geslagen.


ReactiesRelated Articles

Bijna 10.000 stemmen voor Kuzu uit de kieskring Arnhem

DENK deed het ook goed in Arnhem en omgeving. De partij deed in heel Nederland mee aan de verkiezingen en

KIPPENVEL!! Jarenlang gepeste Nick knalt bevooroordeelde jury achterover! Dikke neus voor alle pesters!

Zodra de 18-jarige Nick Nicolai het podium op komt begint de jury onderling al te smoezen met de gedachten dat

Sylvana Simons: Ik voel me nu wel minder veilig

Sylvana Simons, kandidaat Kamerlid voor DENK, vertelde maandagavond tijdens RTL Late Night ‘dat ze zich minder veilig voelt’ naar aanleiding van