Nederlandse Turken doneren wereldbedrag aan moslims in Myanmar

Nederlandse Turken doneren wereldbedrag aan moslims in Myanmar

Nederlands Turken uit verschillende steden hebben in totaal 289.165 euro ingezameld voor vluchtende Rohingya moslims uit Myanmar (Arakan). Stichting Diyanet Nederland rondde dit af naar 400.00 euro en heeft het bedrag inmiddels al gestort op de rekening om de lokale bevolking daar direct te helpen.

Diyanet belangrijk voor Nederland

Diyanet Nederland behoort tot een van de grootste Islamitische organsisaties van Nederland. Wekelijks kunnen Nederlandse moslims geld doneren via de lokale moskeeen in Nederland. Afgelopen week werd er in heel Nederland geld ingezameld voor de vluchtende moslims uit Arakan/Myanmar. Andere Islamitische organisaties hebben ook vergelijkbare doneeracties in Nederland.


Nederland geeft 2 miljoen euro uit

Het Kabinet in Nederland gaf eerder ook al gehoor aan een oproep van het Rode Kruis en trok extra geld uit. Nederland gaf nu in totaal 2 miljoen euro uit aan deze vluchtelingen.

Het leger van Myanmar is begonnen met een operatie in de provincie Rakhine. Zogenaamd tegen militante Rohingya, om zo de actie’s te rechtvaardigen. In de tussentijd werden vrouwen, ouderen en kinderen omgebracht door soldaten van het leger. In een maand tijd zijn er meer dan een half miljoen mensen op de vlucht geslagen.


ReactiesRelated Articles

Bejaarde moslim loopt vijf uur lang met krukken om vrijdaggebed bij te wonen

De man die u ziet op de foto (links) is een bejaarde moslim uit Gumbanjera (Noord-oost Zimbabwe). Hij heet Saeed

Turkse-Nederlander vermist uit Nijmegen

De 21-jarige Mehmet Dursun laatst gezien in Nijmegen. Hij vertrok op een damesfiets vanuit Nijmegen en wordt sinds maandag vermist.

VIDEO Moskee Culemborg gaat in vlammen op

Gisterenavond en vannacht zijn er meerdere branden in de wijk Terweijde van Culemborg geweest. Reacties