Ontroerende beelden van Arnhemse chimpansee die oude bekende ziet en weer eet

Ontroerende beelden van Arnhemse chimpansee die oude bekende ziet en weer eet

Mama, een 59-jarige Arnhemse chimpansee, was een tijd geleden erg ziek en op het einde van haar leven. Mama at helemaal niets meer, en bleef maar hele dagen liggen. Bij Burger’s Zoo in Arnhem wisten ze niet meer wat te doen. Er zijn onlangs nieuwe beelden gepubliceerd over Mama.

Mama kende de professor al vanaf 1972

Jan van Hooff, een professor aan de universiteit van Utrecht, kende Mama al vanaf 1972 en heeft ervaring met gedragsbiologie. Hij was gevraagd om naar Mama te komen omdat de Arnhemse chimpansee niet meer wilde eten en het personeel van de dierentuin ook niet meer kende.


Chimpansee krijgt laatste bezoek

Chimpansee Mama reageerde in eerste instantie ookniet vrolijk toen de professor hem te eten wilde geven. Hij reageerde net zo afwijzend als bij het personeel van Burger’s Zoo. Op een gegeven moment beseft Mama dat haar oude vriend hem een laatste bezoek brengt. De beelden zijn ontroerend, vooral als Mama begint met omhelzen en ‘aaien’ van de professor. Daarna begint Mama zelfs tot verbazing van iedereen te eten.

Een van de oudste chimpansees van Europa

Mama overleed op dinsdag 5 april 2016 op 59-jarige leeftijd. Ze was op dat moment een van de oudste chimpansees van Europa. Mama is naar schatting in 1957 in het wild geboren, waarna ze jarenlang leefde in de Duitse dierentuin van Leipzig. In 1971 kwam Mama samen met de chimpanseevrouwen Gorilla en Franje naar Arnhem, waar zij de start vormden van een nieuwe chimpanseekolonie die wereldberoemd zou worden.ReactiesRelated Articles

Journalist maakt unieke foto’s van voorbereiding Glory in Gelredome

De redactie van HBA heeft unieke foto’s weten te bemachtigen van het Gelredome waar ze nu druk bezig zijn met

Ook Arnhemmers gewaarschuwd voor zeer gevaarlijke ‘zombiedrug’ Flakka

De politie in Nijmegen maakte dinsdag melding dat ze de eerste dealer in de ‘zombiedrug’ Flakka had opgepakt. Mogelijk was

Bekende Turkse actrice is overleden

Afgelopen weekend is de zangeres opgenomen in het ziekenhuis. Vanochtend rond 06:15 uur is ze overleden. Reacties