Provincie: Grijze wolf gesignaleerd op de Veluwe

Provincie: Grijze wolf gesignaleerd op de Veluwe

Volgens een persbericht van de provincie loopt er weer een wolf rond op de Veluwe. Wolvenexperts hebben inderdaad bevestigd dat het om een grijze wolf gaat nadat er foto’s waren gemaakt door de Arnhemse Karin van der Sluis. 

Derde keer wolf ‘gesignaleerd’

Het is de derde keer dit jaar dat er een wolf is gesignaleerd in Nederland. Via wolveninnederland.nl wordt gevraagd dan ook melding te maken als je een wolf tegenkomt in de Veluwe of ergens anders. De provincie heeft ook opdracht gegeven aan medewerkers om camerabeelden te bekijken en sporen van de wolven op de Veluwe op te zoeken. Om hoeveel wolven het gaat is niet bekend.

Grijze wolf komt uit Duitsland

De grijze wolf is waarschijnlijk afkomstig uit Duitsland en huppelt rond op de Veluwe. Vlak over de grens bij Arnhem leven namelijk verschillende soorten wolven. Het dier is in Europa ook beschermd, omdat er maar ongeveer 300 stuks leven in het wild. Het is ook handig om honden aan de lijn te houden op de Veluwe, alhoewel de kans klein is dat men de wolf tegenkomt.


Wolven komen niet zo vaak voor in Nederland. De wolf die in 2011 in Duiven werd ‘gezien’ kreeg helaas geen bevestiging van de experts.  Op youtube kwamen nog beelden tegen van de hype in 2011, toen heel Nederland achter de grijze wolf aanzat die gespot werd.






Related Articles

Restaurant aan de Rijnkade is op zoek naar jou

Het restaurant aan de Rijnkade in Arnhem zoekt naar versterking

DENK doet ook mee aan raadsverkiezing in Arnhem

DENK en Verenigd Arnhem gaan samen de verkiezingen in Nog nooit stonden Arnhemmers zo tegenover elkaar als tegenwoordig. Dit komt

Buurvrouw met slagwapen op het hoofd geslagen

Burenruzie loopt uit de hand. Politie komt met meerdere eenheden ter plaatse en houdt 3 personen aan.

Geverifieerd door MonsterInsights