Bekende Arnhemmer en duurzaamheidsgoeroe Dirk plotseling overleden

by AMS97531A123 | 11 november 2017 14:42

Verschillende media publiceerden er al een artikel over. Arnhemmer en duurzaamheidsgoeroe Dirk Zeldenrust is helaas overleden. Dirk was al een paar weken thuis vanwege een beenbreuk. Waar Dirk precies aan is overleden, is niet helemaal duidelijk.

Echte natuurfreak

Dirk Zeldenrust was een echte natuurfreak. Hij deed overal aan mee als het maar ging om duurzaamheid. Heel Klarendal en St. Marten kenden Dirk dan ook vanwege zijn betrokkenheid in de wijk. Hij was een van de weinigen in de stad die zich inzette voor duurzaamheid. Of het nu om bomen ging of het ophalen van oud-vuil. Dirk was er bijna altijd bij. Dirk woonde altijd aan de Nijhoffstraat en was bijna altijd op de fiets te zien in de hele stad.

[1]

Voor Dirk was iedereen een mens

Dirk kende ook bijna alle ambtenaren van de gemeente Arnhem waar hij mee te maken had. Als actief lid uit de wijk was hij ook betrokken bij wijkplatforms in Arnhem waar hij bijna altijd de discussie aanging met anderen. Velen die Dirk niet persoonlijk kenden dachten altijd dat hij heel afstandelijk en koel was, terwijl Dirk juist wel het gesprek aanging met mensen om ze beter te leren kennen. Voor Dirk was iedereen een mens, en moesten we iedereen dan ook helpen in de stad.

In duurzaamheidscentrum De Groene Vos aan de hommelseweg 41 kan het condoleanceregister voor Dirk Zeldenrust getekend worden.


Endnotes:
  1. [Image]: http://www.ozkaraadvocaten.nl

Source URL: https://haberarnhem.nl/2017/11/11/bekende-arnhemmer-en-duurzaamheidsgoeroe-dirk-plotseling-overleden/