Arnhem tweede beste binnenstad van Nederland geworden

by AMS97531A123 | 25 november 2017 19:43

Arnhem is tijdens de ‘Beste Binnenstad Awards’ verkozen tot op een na beste binnenstad van Nederland. De twee jaarlijkse verkiezing was spannend omdat Breda de toekenning kreeg voor beste binnenstad van Nederland. (bron: Arnhem.nl[1])

Arnhem trots op tweede plek

Een Arnhemse delegatie die mee was was trots op de tweede plaats. ‘“Deze finaleplaats is een kroon op onze samenwerking en inspanningen die we de afgelopen jaren hebben geleverd om van onze binnenstad weer een bruisende ontmoetingsplek te maken”, is het algehele gevoel van de naar Rotterdam afgereisde Arnhemse ondernemers, bestuurders, gemeenteambtenaren en medewerkers van het Platform Binnenstad Arnhem, aanjager van deelname aan de verkiezing. De titel Beste Binnenstad in de categorie middelgrote steden ging naar Almere.”

[2]

In 2007 al beste binnenstad van Nederland

Arnhem was al in 2007 gekozen voor twee jaar gekozen tot beste binnenstad van Nederland. Maar in 2009 was die titel alweer weg.  Deze finaleplek bevestigt dat de weg terug naar de top is ingeslagen. Op vele fronten is Arnhem hard aan de slag gegaan met o.a. het verbeteren van het ondernemersklimaat in de binnenstad, grootschalige herinrichting van de openbare ruimte, bruisende evenementen en investeringen in culturele voorzieningen. Maar vooral de brede samenwerking tussen ondernemers, bewoners, vastgoedbedrijven, gemeente en diverse andere stakeholders in de binnenstad is de basis voor het succes. Dat blijkt ook uit de reacties van de jury.

Ook Marcouch was tevreden met het succes van Arnhem. ”Deze finaleplaats is een enorme opsteker voor al die mensen die onze binnenstad maken tot wat het is; een bruisend centrum waar inwoners en bezoekers kunnen winkelen, uitgaan, elkaar ontmoeten en van het culturele aanbod kunnen genieten. Het harde werken, het samenwerken tussen allerlei partijen en de projecten die tot een prachtig eindresultaat komen hebben er toe geleid dat steeds meer bewoners en ondernemers terugkeren naar de binnenstad. Onze binnenstad wordt steeds aantrekkelijker om in te verblijven!”

[3]

Endnotes:
  1. Arnhem.nl: https://www.arnhem.nl/actueel/Persberichten/Arnhem_trots_op_tweede_plaats_Beste_Binnenstad
  2. [Image]: http://www.ozkaraadvocaten.nl
  3. [Image]: http://www.bmsigortam.nl

Reacties

Source URL: http://haberarnhem.nl/2017/11/25/arnhem-tweede-beste-binnenstad-van-nederland-geworden/