Eusebiuskerk bedankt Gemril Pluimveeservice voor belangrijke sponsoring

Eusebiuskerk bedankt Gemril Pluimveeservice voor belangrijke sponsoring

Gemril Pluimveeservice BV is ook een van de sponsors van De Grote of Eusebiuskerk kerk in Arnhem dat al meer dan vijf eeuwen het stadsgezicht van Arnhem. De kerk Eusebiuskerk is historisch als eigentijds en wordt veelvuldig gebruikt voor uiteenlopende activiteiten en evenementen. 

De Eusebius is na de wederopbouw meerdere malen gerestaureerd. De 95 meter hoge kerk in het centrum van Arnhem had een restauratie nodig dat jaren duurde en miljoenen heeft gekost. Dit kwam mede door de slechte staat van het natuursteen dat is gebruikt voor onder andere ornamenten van de kerk en de ‘bekleding’ van de toren. Uiteindelijk heeft de gemeente en provincie een enorme bijdrage geleverd aan de restauratie van de Grote kerk.Dankzij bijdragen van verschillende Arnhemse bedrijven heeft de Grote Kerk ook jaarlijks sponsorinkomsten om als stichting te overleven. De belangrijkste sponsors werden onlangs bedankt tijdens de presentatie van een reclamebord met de namen van verschillende Arnhemse bedrijven en instellingen. Op de lijst komen we behalve Rabobank ook Koninklijke Burger’s Zoo en oud-burgemeester Herman Kaiser.

Via social media deelde het bedrijf foto’s van de presentatie en legde het uit waarom het belangrijk is om ook sponsor te zijn voor de Eusebius Kerk. ” Tientallen jaren geleden opende de Eusebiuskerk haar deuren voor Arnhemse moslims om het jaarlijkse feestgebed te vieren. Met dit soort kleine bijdragen doen wij wat terug en tonen we onze dankbaarheid.”

ReactiesRelated Articles

Tekort aan mannenkleding voor Arnhemse vluchtelingen

Arnhem voor vluchtelingen heeft onlangs weer een oproep gedaan voor nieuwe kleding voor de vluchtelingen in de Koepelgevangenis. Via social

Kaarten voor jubileumconcert Grenadiers en Jager

Op vrijdag 4 september geeft de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers een concert ter ere van hun 10-jarig bestaan. Het

VIDEO Weg afgesloten nadat vluchtauto crasht

Woensdagochtend werd de weg in beide richtingen afgesloten na een ongeval. De weg aan de N18 in Varsseveld werd afgesloten