100% Betaald parkeren in Spijkerkwartier zorgt voor ophef in de wijk

100% Betaald parkeren in Spijkerkwartier zorgt voor ophef in de wijk

Een ruime meerderheid van de gemeenteraad van Arnhem ging maandagavond akkoord met het invoeren van betaald parkeren in het Spijkerkwartier in Arnhem. Een paar bewoners hebben hun lobby richting de raad en de wethouder goed benut en een besluit laten nemen dat van invloed is op 6000 inwoners uit de wijk. 95% van de wijk was niet betrokken bij de plannen of heeft geen input kunnen leveren. Op social media ontstond maandagavond direct veel ophef. ‘Hufters’, ‘belachelijk’ of ‘dit betekent verhuizen’ waren enkele van deze opmerkingen die de redactie van Haber Arnhem tegenkwam.

Tegenstanders niet serieus genomen door gemeenteraad

Ondanks een handtekeningenactie van tegenstanders om het besluit uit te stellen, wilde een ruime meerderheid van de Arnhemse raad niet meewerken aan een uitstel. De 220 handtekeningen waren kennelijk onvoldoende om de raadsleden te overtuigen. Het parkeerplan is wel uniek voor Nederland omdat een ‘de wijk’ zelf gaat bepalen hoe het een en ander er uit gaat zien. De meerderheid van de wijk is  niet meegenomen in het besluit omdat de werkgroep alleen maar bestond uit voorstanders van betaald parkeren.

Werkgroep was geen afspiegeling van de wijk

Bronnen uit het Spijkerkwartier melden ook dat de werkgroep totaal geen afspiegeling was van de wijk. Volgens een ondernemer uit de wijk is dit vreemd: ‘Meer dan 50% van de ondernemers hebben een migratieachtergrond. Hadden die allemaal dan geen tijd om mee te denken? En waar zijn de studenten uit de wijk die er ook massaal wonen?’ De vraag is dan ook wie er baat heeft bij dit plan. Er komen geen ruimte voor laad- en losplekken voor de (grote) winkels in de wijk, waardoor er nog steeds veel chaos zal zijn.

Met dit gammele plan verwachten ze in Arnhem 250.000 euro aan inkomsten binnen te halen. De bewoners in de wijk kunnen uiteindelijk wel zelf bepalen wat er met het geld gaat gebeuren.  Ook de tegenstanders van de plan kunnen dan een lobbygroep beginnen om zelf met plannen te komen over het te verdelen geld.

Enkele reacties die wij online tegenkwamen. Logisch resultaat als ex-ambtenaren en lobbygroepen dit gaan oppakken.

ReactiesRelated Articles

Turkse jongen vertelt vader dat hij homo is….

Deze Duitse-Turk vertelt zijn vader dat hij een relatie heeft. Zijn vader moet erom lachen met de vraag; “jij?”. Vervolgens

Arnhemmer Mustafa Bal in Uganda om armen te helpen tijdens offerfeest

Arnhemmer en advocaat Mustafa Bal was tijdens het offerfeest in Uganda om armen te steunen tijdens het offerfeest. De net

Oefen Cito-toets aangeboden door Stichting Lale

Stichting Lale uit Arnhem-Zuid komt met een oefen cito-toets voor iedereen die daarin geinteresseerd is. In samenwerking met de Cito