Bezoek aan bank voor afkoopsom Turkse dienstplicht hoeft niet meer

Bezoek aan bank voor afkoopsom Turkse dienstplicht hoeft niet meer

Turken die in het buitenland wonen en in aanmerking komen voor een afkoopsom van de militair dienstplicht hoeven voortaan niet eerst naar de bank te gaan om geld te storten. Dit werd tijdens Tweede Kerstdag bekend gemaakt.

Vanwege een aanpassing in de wet gaat er veel veranderen voor Europese Turken die 1000 euro moesten overmaken alvorens zij het papierwerk moeten regelen. Voortaan kan men ook bij een Turkse Consulaat betalen zonder dat het geld bij een samenwerkende bank eerst gestort moest worden. De Consulaten in Amsterdam, Deventer en Rotterdam nemen ook direct maatregelen om dit mogelijk te maken.

Europese Turken besparen hierdoor veel tijd omdat ze niet meer naar de bank hoeven te gaan om het geld te storen en terug te komen met een stortingsbewijs. Dankzij het nieuwe maatregel kan er ‘gewoon’ betaald worden bij alle Turkse Consulaten in het buitenland.

Stappenplan over afkopen Turkse dienstplicht of Askerlik

ReactiesRelated Articles

‘In bijna alle Arnhemse kroegen kun je coke kopen’

Er is veel kritiek op burgemeester Kaiser van Arnhem, sinds dat hij is begonnen met het harde optreden tegen kroegen

Chicos Place verkoopt UNICEF-broodjes voor goede doel

Chico’s Place biedt tijdens de Santa Run Arnhem op 18 december 2015 een UNICEF broodje aan voor slechts €4,-. Reacties

Doe mee aan Fietstelweek en win een Batavus

Ook inwoners van Arnhem kunnen zich inschrijven voor het grootste fietsonderzoek ooit in Nederland gehouden: de Fietstelweek. Doel van het