Bezoek aan bank voor afkoopsom Turkse dienstplicht hoeft niet meer

Bezoek aan bank voor afkoopsom Turkse dienstplicht hoeft niet meer

Turken die in het buitenland wonen en in aanmerking komen voor een afkoopsom van de militair dienstplicht hoeven voortaan niet eerst naar de bank te gaan om geld te storten. Dit werd tijdens Tweede Kerstdag bekend gemaakt.

Vanwege een aanpassing in de wet gaat er veel veranderen voor Europese Turken die 1000 euro moesten overmaken alvorens zij het papierwerk moeten regelen. Voortaan kan men ook bij een Turkse Consulaat betalen zonder dat het geld bij een samenwerkende bank eerst gestort moest worden. De Consulaten in Amsterdam, Deventer en Rotterdam nemen ook direct maatregelen om dit mogelijk te maken.

Europese Turken besparen hierdoor veel tijd omdat ze niet meer naar de bank hoeven te gaan om het geld te storen en terug te komen met een stortingsbewijs. Dankzij het nieuwe maatregel kan er ‘gewoon’ betaald worden bij alle Turkse Consulaten in het buitenland.

Stappenplan over afkopen Turkse dienstplicht of Askerlik

ReactiesRelated Articles

Chico’s Place is 100% halal en verkoopt geen alcohol of varkensvlees

Eind 2016 werd Chico’s Place online aangevallen op facebook door een anonieme persoon met een nepaccount. Chico’s Place zou niet

Dode man aangetroffen op Hommelseweg in Arnhem

Vannacht werd weer een lichaam gevonden aan de Hommelsweg in Arnhem. Een voorbijganger ontdekte rond 02.00 uur in de nacht

Elsweide organiseert iftarmaaltijd als enige voetbalclub in Arnhem

Voetbalvereniging Elsweide uit Arnhem organiseerde afgelopen zaterdag een iftarmaaltijd voor spelende en niet spelende leden van de club uit de