Bezoek aan bank voor afkoopsom Turkse dienstplicht hoeft niet meer

Bezoek aan bank voor afkoopsom Turkse dienstplicht hoeft niet meer

Turken die in het buitenland wonen en in aanmerking komen voor een afkoopsom van de militair dienstplicht hoeven voortaan niet eerst naar de bank te gaan om geld te storten. Dit werd tijdens Tweede Kerstdag bekend gemaakt.

Vanwege een aanpassing in de wet gaat er veel veranderen voor Europese Turken die 1000 euro moesten overmaken alvorens zij het papierwerk moeten regelen. Voortaan kan men ook bij een Turkse Consulaat betalen zonder dat het geld bij een samenwerkende bank eerst gestort moest worden. De Consulaten in Amsterdam, Deventer en Rotterdam nemen ook direct maatregelen om dit mogelijk te maken.

Europese Turken besparen hierdoor veel tijd omdat ze niet meer naar de bank hoeven te gaan om het geld te storen en terug te komen met een stortingsbewijs. Dankzij het nieuwe maatregel kan er ‘gewoon’ betaald worden bij alle Turkse Consulaten in het buitenland.

Stappenplan over afkopen Turkse dienstplicht of Askerlik

ReactiesRelated Articles

VIDEO T-Bikers maken een trailer over hun groep

De Turkish Bikers laten bijzondere trailer zien op social media. De motorclub T-Bikers(Turkish Bikers) is opgericht in mei 2005. Sindsdien

Vitesse en KWF Kankerbestrijding verlengen samenwerking

Vitesse en KWF Kankerbestrijding verlengden voorafgaand aan het traditionele KWF-duel vs FC Utrecht het contract. Zo blijft KWF Kankerbestrijding de

Zaterdag 9 april Zelfbouwmarkt in stadhuis Arnhem

Aanstaande zaterdag 9 april vindt in het  Arnhemse stadhuis aan de Koningstraat 38, de Zelfbouwmarkt plaats. Het Vastgoedplein van de