Bezoek aan bank voor afkoopsom Turkse dienstplicht hoeft niet meer

Bezoek aan bank voor afkoopsom Turkse dienstplicht hoeft niet meer

Turken die in het buitenland wonen en in aanmerking komen voor een afkoopsom van de militair dienstplicht hoeven voortaan niet eerst naar de bank te gaan om geld te storten. Dit werd tijdens Tweede Kerstdag bekend gemaakt.

Vanwege een aanpassing in de wet gaat er veel veranderen voor Europese Turken die 1000 euro moesten overmaken alvorens zij het papierwerk moeten regelen. Voortaan kan men ook bij een Turkse Consulaat betalen zonder dat het geld bij een samenwerkende bank eerst gestort moest worden. De Consulaten in Amsterdam, Deventer en Rotterdam nemen ook direct maatregelen om dit mogelijk te maken.

Europese Turken besparen hierdoor veel tijd omdat ze niet meer naar de bank hoeven te gaan om het geld te storen en terug te komen met een stortingsbewijs. Dankzij het nieuwe maatregel kan er ‘gewoon’ betaald worden bij alle Turkse Consulaten in het buitenland.

Stappenplan over afkopen Turkse dienstplicht of Askerlik

ReactiesRelated Articles

Arnhemmer Ferdi Kadioglu is de grote held bij NEC

De sterspeler van NEC speelde in zijn jeugdjaren bij ESA in de Arnhemse wijk Rijkerswoerd toen hij als 10-jarige voetballer

Fikri Yüksel keert weer terug bij Anadolu 90

Fikri Yüksel keert weer terug bij zijn oude liefde Andolu’90. De 17-jarige voetballer van Eerbeekse Boys, was al een tijd

Inbrekers Arnhem-Zuid komen gewoon via de voordeur

De politie maakte onlangs weer de cijfers bekend van woninginbraken in heel Arnhem-Zuid. Dit wordt gedaan middels een woninginbrakenkaart waarbij