Bezoek aan bank voor afkoopsom Turkse dienstplicht hoeft niet meer

Bezoek aan bank voor afkoopsom Turkse dienstplicht hoeft niet meer

Turken die in het buitenland wonen en in aanmerking komen voor een afkoopsom van de militair dienstplicht hoeven voortaan niet eerst naar de bank te gaan om geld te storten. Dit werd tijdens Tweede Kerstdag bekend gemaakt.

Vanwege een aanpassing in de wet gaat er veel veranderen voor Europese Turken die 1000 euro moesten overmaken alvorens zij het papierwerk moeten regelen. Voortaan kan men ook bij een Turkse Consulaat betalen zonder dat het geld bij een samenwerkende bank eerst gestort moest worden. De Consulaten in Amsterdam, Deventer en Rotterdam nemen ook direct maatregelen om dit mogelijk te maken.

Europese Turken besparen hierdoor veel tijd omdat ze niet meer naar de bank hoeven te gaan om het geld te storen en terug te komen met een stortingsbewijs. Dankzij het nieuwe maatregel kan er ‘gewoon’ betaald worden bij alle Turkse Consulaten in het buitenland.

Stappenplan over afkopen Turkse dienstplicht of Askerlik



Related Articles

Wat te doen met vermogen en panden in Turkije?

Veel Nederlanders of Nederlandse Turken hebben panden, een investering of vermogen in Turkije.

Aspendos Westervoort opent nieuwe zaak met authentieke houtskoolgrill gerechten

Aspendos Westervoort (naast zalencentrum Maksim) heeft een nieuwe zaak geopend in Westervoort. De nieuwe zaak komt met een nieuw concept

Bekende Klarendaller en oud-Vitesse speler Bennie Hofs (70) overleden

Vitessenaar ‘Bennie’ Hofs is zondag 4 juni op zeventigjarige leeftijd overleden. De Arnhemmer speelde maar liefst zeventien jaar bij Vitesse,

Geverifieerd door MonsterInsights