Arnhem in de Statiegeldalliantie

Arnhem in de Statiegeldalliantie

Minder zwerfafval en meer hergebruik van afval. Met dat doel dient D66 raadslid Yvonne van Hamersveld op maandag 29 januari de motie ‘Statiegeldalliantie’ in. “Statiegeld op blikjes en kleine flessen kan enorm helpen”, stelt Van Hamersveld. “Als ook Arnhem zich aansluit bij de Statiegeldalliantie vergroot de druk op Den Haag om dit landelijk te regelen.”

Van Hamersveld: “Statiegeld zorgt voor minder zwerfafval, minder dierenleed, minder opruimkosten en betere recycling van waardevolle materialen. Daarom moet in Nederland en België statiegeld op alle plastic drankflessen en blikjes worden ingevoerd.”

Statiegeldalliantie

In Duitsland hebben ze goede ervaringen mat statiegeld op blikjes en kleine flessen. Om dit ook in Nederland en België voor elkaar te krijgen slaan organisaties uit beide landen nu de handen ineen. Naast de Consumentenbond en de Plastic Soup Foundation zijn a vele gemeenten partner van deze statiegeldalliantie: Utrecht, Amsterdam, Maastricht, Leiden, Haarlem, Enschede, Apeldoorn en Zwolle. “Wat D66 betreft hoort ook Arnhem thuis in dit rijtje”, constateert Van Hamersveld. “En het zou me verbazen als de Arnhemse raad het daar niet in grote meerderheid mee eens is.”

ReactiesRelated Articles

20-jarige komt om na botsing tegen een boom

Donderdagochten heeft er een eenzijdig ongeluk plaatsgevonden aan de Garderenseweg in Ermelo. Bij dit ongeluk is een 20-jarige jongeman uit

‘Verdachte’ mishandeling Arnhemse homostel werd zelf eerst geslagen

Een van de jongens die zijn gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling van een homostel in Arnhem, gaat

Voedselbank Arnhem maakt kinderen blij met een dode mus

De Voedselbank in Arnhem heeft veel Arnhemse kinderen blij gemaakt met een dooie mus. Ondanks eerdere berichten over het bezoek