Arnhem in de Statiegeldalliantie

Arnhem in de Statiegeldalliantie

Minder zwerfafval en meer hergebruik van afval. Met dat doel dient D66 raadslid Yvonne van Hamersveld op maandag 29 januari de motie ‘Statiegeldalliantie’ in. “Statiegeld op blikjes en kleine flessen kan enorm helpen”, stelt Van Hamersveld. “Als ook Arnhem zich aansluit bij de Statiegeldalliantie vergroot de druk op Den Haag om dit landelijk te regelen.”

Van Hamersveld: “Statiegeld zorgt voor minder zwerfafval, minder dierenleed, minder opruimkosten en betere recycling van waardevolle materialen. Daarom moet in Nederland en België statiegeld op alle plastic drankflessen en blikjes worden ingevoerd.”

Statiegeldalliantie

In Duitsland hebben ze goede ervaringen mat statiegeld op blikjes en kleine flessen. Om dit ook in Nederland en België voor elkaar te krijgen slaan organisaties uit beide landen nu de handen ineen. Naast de Consumentenbond en de Plastic Soup Foundation zijn a vele gemeenten partner van deze statiegeldalliantie: Utrecht, Amsterdam, Maastricht, Leiden, Haarlem, Enschede, Apeldoorn en Zwolle. “Wat D66 betreft hoort ook Arnhem thuis in dit rijtje”, constateert Van Hamersveld. “En het zou me verbazen als de Arnhemse raad het daar niet in grote meerderheid mee eens is.”



Related Articles

Wat doet Rob Sprang bij de Kansenfabriek?

Als Kansenmakelaar is Rob Sprang drukdoende om Kansen te creëren voor mensen die ondersteuning nodig hebben, omdat ze het zelf

Politie is nog steeds op zoek naar Arnhemmer Uffo

Uffo Swensen is woonachtig in Arnhem-Zuid en wordt sinds een middagje winkelen in Kleve (Duitsland) vermist.

Vriendelijkste tankstation medewerker van Gelderland voorlopig uit de roulatie

De bekendste tankstation medewerker van Esso in Arnhem en omgeving is voorlopig niet meer actief op zijn vaste locatie aan

Geverifieerd door MonsterInsights