Armoede in Arnhem: wat gaan we eraan doen?

Armoede in Arnhem: wat gaan we eraan doen?

Langdurige armoede in Nederland neemt toe. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek die afgelopen week naar buiten kwamen. En in Arnhem staan we er heel slecht voor. Onze stad vindt zichzelf terug op de 4e plaats in de top 10 van steden met de hoogste langdurige armoede in heel Nederland.

Langdurige armoede in Arnhem

Duizenden Arnhemse huishoudens hebben dus te maken met langdurige armoede, een belangrijke oorzaak van achterstand en sociale uitsluiting. Voor mensen met weinig geld zijn alledaagse dingen als een dagje weg of voldoende boodschappen doen niet vanzelfsprekend. Kinderen van ouders met een laag inkomen kunnen hier nog het meeste de dupe van zijn.

Denk en praat mee
Terwijl de economie aantrekt, kan het niet zo zijn dat zoveel Arnhemmers in armoede blijven leven. Denk en praat mee over de oplossingen voor dit probleem. Kom zaterdag 27 januari aanstaande om 14:00 uur naar Lokaal72, Oude Kraan 72 in Arnhem, waar we samen met Tweede Kamerlid Gijs van Dijk (PvdA), gemeenteraadslid Ria de Vries (PvdA), ervaringsdeskundigen, vrijwilligers, professionals en alle Arnhemmers die mee willen denken een gesprek voeren over hoe we een einde maken aan armoede in Arnhem.





Related Articles

Schokkende beelden van Robocop-agent die demonstrant zware stoten uitdeelt

Afgelopen zondag was er een demonstratie van Nederland in Verzet in Arnhem waar vele mensen uit de regio op af

VUE Arnhem verbaasd over niet nakomen afspraken met HABERArnhem

VUE Arnhem is verbaasd over het door ons gepubliceerde persbericht over het niet verkrijgen van de vrijkaarten naar aanleiding van

Nieuwste flitspaal van Arnhem levert meer bekeuringen op

Het Nieuwe Plein in Arnhem krijgt een nieuwe digitale flitspaal. Volgens de politie maakt deze flitspaal deel uit van een

Geverifieerd door MonsterInsights