Arnhem voorbeeldgemeente met zonnepanelen op gemeentehuis

Arnhem voorbeeldgemeente met zonnepanelen op gemeentehuis

Groene energie van zonnepanelen op het gemeentehuis, daarmee moet de gemeente het goede voorbeeld geven, stellen de Arnhemse Ouderen Partij en D66 Arnhem. In een motie ‘vreemd aan de orde’ roepen de twee partijen op maandag 29 januari de gemeente op om op korte termijn zonnepanelen op het stadhuis te plaatsen. Juist het stadhuis heeft een voorbeeldfunctie.

Met het programma ‘New Energy made in Arnhem’ (NEmiA) werkt Arnhem hard aan het verduurzamen van de gemeente. Zo worden inwoners opgeroepen om bijvoorbeeld zonnepanelen op hun daken te plaatsen. Maar hoe geloofwaardig is de gemeente wanneer zij zelf het dak van het stadhuis onbenut laat? Daar is ruimte voor 300-400 zonnepanelen, genoeg voor 25 huishoudens.

Voorbeeldgemeente

De ‘voorbeeldige gemeente’ is een van de speerpunten van het programma NEmiA. Daarmee benadrukt de gemeente zelf het belang van haar voorbeeldfunctie. In 2015 was al toegezegd dat aanpassing van het stadhuis onderzocht wordt. Drie jaar later zijn hier nog geen concrete resultaten uit gekomen, constateren Arnhemse Ouderen Partij en D66.

Goede investering

Bij de begrotingsbehandeling in 2017 heeft de raad extra geld beschikbaar gesteld om de doelen van NEmiA te kunnen halen. Arnhemse Ouderen Partij en D66 zien daarin een oplossing om versneld zonnepanelen te kunnen plaatsen. Deze investering geeft een impuls aan de gemeentelijke ambitie, en verdient zichzelf binnen afzienbare tijd terug.ReactiesRelated Articles

Drugslab in Arnhem-Zuid blijkt illegale brouwerij te zijn

Het drugslab, waar de politie zondagavond over informeerde, blijkt toch geen drugslab te zijn. (foto: archief/pixabay) Reacties

Car Cleaning Arnhem maakt auto’s schoner dan schoon

Car Cleaning Arnhem is een merk geworden in Arnhem en omstreken. Het bedrijf zorgt dagelijks voor schonere auto’s op de

GelreNieuws plaatst heftige foto’s van daders steekpartij Presikhaaf

De Arnhemse nieuwswebsite GelreNieuws plaatste zaterdag foto’s van de vermoedelijke daders van de steekpartij van zaterdagmiddag.  Reacties