Arnhem voorbeeldgemeente met zonnepanelen op gemeentehuis

Arnhem voorbeeldgemeente met zonnepanelen op gemeentehuis

Groene energie van zonnepanelen op het gemeentehuis, daarmee moet de gemeente het goede voorbeeld geven, stellen de Arnhemse Ouderen Partij en D66 Arnhem. In een motie ‘vreemd aan de orde’ roepen de twee partijen op maandag 29 januari de gemeente op om op korte termijn zonnepanelen op het stadhuis te plaatsen. Juist het stadhuis heeft een voorbeeldfunctie.

Met het programma ‘New Energy made in Arnhem’ (NEmiA) werkt Arnhem hard aan het verduurzamen van de gemeente. Zo worden inwoners opgeroepen om bijvoorbeeld zonnepanelen op hun daken te plaatsen. Maar hoe geloofwaardig is de gemeente wanneer zij zelf het dak van het stadhuis onbenut laat? Daar is ruimte voor 300-400 zonnepanelen, genoeg voor 25 huishoudens.

Voorbeeldgemeente

De ‘voorbeeldige gemeente’ is een van de speerpunten van het programma NEmiA. Daarmee benadrukt de gemeente zelf het belang van haar voorbeeldfunctie. In 2015 was al toegezegd dat aanpassing van het stadhuis onderzocht wordt. Drie jaar later zijn hier nog geen concrete resultaten uit gekomen, constateren Arnhemse Ouderen Partij en D66.

Goede investering

Bij de begrotingsbehandeling in 2017 heeft de raad extra geld beschikbaar gesteld om de doelen van NEmiA te kunnen halen. Arnhemse Ouderen Partij en D66 zien daarin een oplossing om versneld zonnepanelen te kunnen plaatsen. Deze investering geeft een impuls aan de gemeentelijke ambitie, en verdient zichzelf binnen afzienbare tijd terug.





Related Articles

40 nieuwe woningen in Presikhaaf op loopafstand winkelcentrum

Het pand van Leisurelands aan de Kermisland in Presikhaaf is verkocht aan een regionale ontwikkelende belegger. De eigenaresse ging akkoord

Agenten vinden 55.000 euro aan hennep in Arnhem na vreemde tip

De politie heeft dinsdagochtend weer een hennepkwekerij ontdekt in een woning in de Arnhemse wijk Schuytgraaf. Net zoals bij de

VIDEO Met Turkse vlag om je nek in Rusland is dit het gevolg

Deze jongeman heeft met Turkse vlag om zijn nek, alsof hij een toerist is, wat vragen aan mensen gesteld.

Geverifieerd door MonsterInsights