D66 Arnhem: Meer inzet op zelfbouw nodig

by AMS97531A123 | 4 februari 2018 10:31

Meer ruimte voor (nieuwe) Arnhemmers om zelf hun eigen huis te bouwen. D66 Arnhem vraagt hier al sinds 2015 aandacht voor. Een boodschap die maar langzaam binnenkomt bij het college, toont een raadsbrief van 24 januari aan. “Het lijkt alsof het college de waarde van zelfbouw voor de stedelijke ontwikkeling onderschat”, constateert D66 raadslid Mattijs Loor. “Mensen die willen investeren in een eigen woning moeten daarvoor alle ruimte krijgen.”
[1]

In Arnhem is verhoudingsgewijs weinig ruimte voor inwoners om, alleen of collectief met anderen, een eigen huis te bouwen. In Nijmegen gebeurt dat bijvoorbeeld veel meer.

Diversiteit en sociale cohesie
Zelfbouw geeft bewoners veel zeggenschap over hun eigen woning. Collectieve zelfbouw (samenbouw) voor starters kan bijdragen aan de bouw van betaalbare koopwoningen in Arnhem. Zelfbouw is vooral ook goed omdat het diversiteit creëert die mensen past en in collectieve vorm ook sociale cohesie versterkt.

[2]

Zelfbouw op de agenda
Wat D66 betreft moet Arnhem alle kansen voor zelfbouw benutten. Daarom heeft de partij verzocht de brief van het college in de raad te bespreken. “Eerder was er al sprake van kansen voor zelfbouw op de Coberco-locatie en bij Rijnwijk”, memoreert Loor. Met de agendering wil hij het college oproepen daar met de ontwikkelaars op te blijven inzetten. “Deze intentie staat voor D66 als een huis.”


Endnotes:
  1. [Image]: http://www.bewegingdenk.nl/arnhem
  2. [Image]: http://www.istanbulcenter.nl

Source URL: https://haberarnhem.nl/2018/02/04/d66-arnhem-meer-inzet-op-zelfbouw-nodig/