Fenomeen Bozbiyik maakt comeback tegen futsalteam Niyazi Dinc

Fenomeen Bozbiyik maakt comeback tegen futsalteam Niyazi Dinc

Donderdag 22 februari 2018 is er een om niet te vergeten. De Arnhemse oud-profvoetballer Umran Bozbiyik (31) schitterde met zijn futsalteam van de Turkse vereniging Hoca Ahmed Yesevi tegen het futsalelftal van rijschool Dinc. Ondanks veel strijd won het elftal ‘BuminAlp’ van Hoca Ahmed Yesevi overtuigend met 16-10.

Bozbiyik in actie namens AFC GenerAlex

Bozbiyik bekend van Vitesse en ….

Umran Bozbiyik, bekend van Vitesse, AFC GenerAlex, Top Oss, NEC, De Treffers en onder andere amateurclub Anadolu ’90 maakte faam in zijn jeugdjaren bij Vitesse. Hij was drie seizoenen lang topscorer bij Vitesse O16 en speelde met bekende voetballers zoals Ryan Babel (Ajax, Besiktas) en Piet Velthuizen (ex-Vitesse). Veel grote namen van nu, zaten toen gewoon op de bank als Bozbiyik speelde. In 2015 was de Turkse Arnhemmer ook nog trainer van de F-jes bij AFC Arnhem.

Futsalteam rijschool Dinc was vermoeid

Het elftal van futsalteam rijschool Dinc deed er alles aan de spelers tegen te houden. Maar Hudayi Sertdemir en Alperen Acun kregen ondanks een sterke defensie met Ahmet Aktas veel kansen voor open doel. Het elftal rijschook Dinc had moeite om de jonge spelers van ‘BuminAlp’ tegen te houden. Ondanks goed spel van advocaat Bahadir Arabaci, volkszanger Gokhan Tekin en Baris Dagasan kreeg DENK-kandidaat Talip Aydemir maar liefst zestien doelpunten tegen. Doelman Turan Aktas was volgens de aanwezigen man of the match vanwege zijn wonderbaarlijke reddingen. Bozbiyik scoorde zelf ook nog twee doelpunten.

In een korte interview na de wedstrijd verklaarde Bozbiyik dat hij nog steeds vaker wordt gevraagd om mee te doen. ‘Ik kon vandaag geen nee zeggen, omdat jongens graag wilden dat ik even mee ging doen. Het is weer na maanden dat ik weer echt heb gespeeld.’ Bozbiyik functioneert tegenwoordig als trainer van het futsal team ‘BuminAlp’ van de Arnhemse vereniging Hoca Ahmed Yesevi.

Reacties


Related Articles

De Gastronoom Futsal weet nieuwe sponsors te strikken

Zaalvoetbalvereniging De Gastronoom uit Arnhem gaat ook in het nieuwe seizoen voor succes en kondigt nieuwe sponsors aan. ( foto:

Eerste wedstrijd kickbokser Berkay Iscan eindigt onbeslist

Berkay Iscan heeft zijn eerste wedstrijd als kickbokser meegemaakt. De Arnhemmer deed mee aan het toernooi King of the Ring

Turken Eindhoven extra blij na overwinning op Russen

De Turken in Eindhoven waren ook masaal blij toen PSV toch dinsdagavond won van de Russen.  Reacties