PvdA wil in nieuwe raadsperiode kinderburgemeester en kinderraad

by AMS97531A123 | 24 februari 2018 13:37

PvdA wil in nieuwe raadsperiode kinderburgemeester en kinderraad
Partij wil kinderen en jongeren beter en vaker bij de politiek betrekken.

Kinderburgemeester in Arnhem

De Partij van de Arbeid wil dat burgemeester Ahmed Marcouch en de nieuwe gemeenteraad na 21 maart worden gesouffleerd door een kinderburgemeester en kinderraad. Daarnaast wil de partij dat jongeren beter en vaker bij de gemeentepolitiek betrokken worden. Zo kan de gemeente bewoners van haar stad al van jongs af aan een stem geven in het bestuur van de stad.

[1]

In het PvdA-plan wordt samen met de Arnhemse scholen ieder halfjaar door een kinderraad een kinderburgemeester verkozen. De kinderraad is een programma waarbij kinderen uit het basisonderwijs een aantal lessen krijgen over het besturen van de stad Arnhem. De kinderburgemeester is ambassadeur van alle kinderen in Arnhem. Samen met de burgemeester bezoekt de kinderburgemeester verschillende evenementen en raadsvergaderingen. Het plan moet een opstap zijn voor meer betrokkenheid van jongeren bij de Arnhemse politiek.

Wie de jeugd heef, heeft de toekomst

Vincent Bouma, kandidaat-raadslid voor de PvdA: “Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Veel Arnhemse kinderen en jongeren zijn best geïnteresseerd in hoe de gemeente en de politiek in onze stad werkt, maar dat is nu nog vaak een ver-van-mijn-bed-show. Met programma’s als deze kunnen ze door hun energie mogelijk ook hun omgeving enthousiast maken voor het lokaal bestuur.”

Tijdens het jongerendebat ‘De grote waarom moet ik stemmen show’ in Rozet vanavond zal de PvdA aan jongeren vragen wat zij zouden doen als ze een dagje de baas van Arnhem zouden zijn.

Endnotes:
  1. [Image]: https://www.facebook.com/istanbulcenterjuwelierbruidsmode/

Source URL: https://haberarnhem.nl/2018/02/24/pvda-wil-in-nieuwe-raadsperiode-kinderburgemeester-en-kinderraad/