Van ondernemersdebat tot inkoop-app

Van ondernemersdebat tot inkoop-app

Ondernemend Arnhem, publiek en politiek gingen woensdag 7 maart met elkaar in gesprek over hoe Arnhem de meest MKB-vriendelijke gemeente kan worden. Voorbij partijbelangen en holle retoriek als ‘minder regels’ ontdekten de deelnemers concrete mogelijkheden om de regionale economie te versterken.Naast wethouder economie Ron König gingen woordvoerders van PvdA, CDA, ChristenUnie, OKA, CIRCLES, CCA, Kiemt en PBA met elkaar het gesprek aan in ’t Taphuys. Het debat was een initiatief van D66 Arnhem en werd geleid door kandidaat-raadsleden Hans de Vroome en Christian Lorist. Door de lagerhuis-opzet ontweken ze de valkuilen van een verkiezingsdebat, en kwam men tot concrete oplossingen.

MKB-vriendelijkste gemeente
Over de vraag of Arnhem de meest MKB-vriendelijke gemeente van Gelderland kan worden, zijn de aanwezigen het snel eens. “OKA ondersteunt deze ambitie. En ik durf de stelling wel aan dat MKB-vriendelijk zijn een uitstekende basis is voor economische groei,” aldus Peter de Haan (AKZO en OKA). “Dan moet Arnhem wel mee gaan doen aan de jaarlijkse MKB-meting”, concludeert raadslid Hans de Vroome.

Concrete kansen voor Arnhem
De ondernemers zagen goede kansen voor een digitaal ondernemersloket. Daarnaast was er opvallend veel steun voor de circulaire economie. Hierbij zagen de aanwezigen een grote rol voor de gemeente. De gemeente koopt naar schatting voor 150 miljoen per jaar in. Luc Kikkert (Kiemt): “Een gemeente die circulair inkoopt kan juist het lokale MKB helpen. Al moeten kleinere ondernemers soms wel even op weg geholpen worden.”

Lokale inkoop-app brengt alles samen
“De gemeente kan beter met het lokale MKB samenwerken, en tegelijkertijd lokaal én circulair inkopen”, koppelde kandidaat raadslid Christian Lorist de verschillende kansen en behoeften aan elkaar. “Met een inkoop-app kunnen regionale ondernemers hun producten en diensten aanbieden, en kunnen inkopers van de gemeente hen makkelijk vinden en betrekken bij de inkoopprocedure. Transparant en eerlijk de lokale kwaliteiten benutten.”

Reacties


Tags assigned to this article:
7pmD66 ArnhemGR2018Politiek Arnhem

Related Articles

Arnhem krijgt 400.000 euro voor radicalisering en jihadisme VIDEO

Burgemeester Marcouch legde onlangs uit wat Arnhem gaat doen met het geld dat ter beschikking wordt gesteld om radicalisering en

PvdA Rheden duikt Stenfert in, Mehmet Sahan bezoekt moeder

Afgelopen weekend is de Partij van de Arbeid gemeente Rheden weer de straat op gegaan. De partij ging zaterdagochtend de

Wethouder Leisink stoort zich aan de tegen-campagne tijdens campagne referendum

De slimste wethouder van het college in Arnhem maakte woensdagochtend duidelijk dat hij zich nogal ergert aan de manier waarop