Bokstrainer Sayit Yanik naar Italie voor bijzondere cursus

by AMS97531A123 | 17 maart 2018 15:02

Bokstrainer Sayit Yanik lijkt niet genoeg te krijgen van licenties en vaardigheidstrainingen. De Arnhemse bokstrainer van Boxing by Kasap is naar Italie gegaan voor een nieuwe sterrencursus. (foto: Nederlandse Boksbond[1])

In juni al AIBA One Star Coach licentie binnengehaald

In juni (2017) haalde Yanik al de AIBA wereldlicentie binnen. Sayit Yanik behaalde toen zijn AIBA One Star Coach licentie, en maakt nu een stap naar een volgende licentie. De Arnhemse bokstrainer is ook de enige in Arnhem met zo een wereldlicentie van boksfederatie AIBA.

Trainen op het hoogste niveau

Met deze AIBA one ster kunnen trainers ook op het hoogste en internationaal niveau optreden. Sayit Yanik gaat voor zijn AIBA Two Star Coach en doet dat in Italie samen met vier trainers uit Nederland. Dis Paulussen, Husnu Kocabas en Dirk Chevalking zijn de andere trainers. Met deze intensieve cursus kunnen boksers optimaal preparen voor internationale wedstrijden. De Arnhemse boksschool heeft ook al verschillende Nederlandse kampioenen geleverd in de afgelopen jaren.

Ontvangen door burgemeester Assisi

De trainers uit Nederland werden gisteren ontvangen door de EUBC-president Franco Falcinelli en de burgermeester van Assisi. In het internationale trainersgezelschap bevinden zich ook diverse olympische kampioenen, onder wie Roberto Camarello.

[2]

Endnotes:
  1. Nederlandse Boksbond: http://boksen.nl/vier-trainers-in-italie-op-sterren-cursus/
  2. [Image]: https://www.facebook.com/Stem-Talip-Aydemir-956959644457371/

Source URL: https://haberarnhem.nl/2018/03/17/bokstrainer-sayit-yanik-naar-italie-voor-bijzondere-cursus/