Droevig nieuws voor Arnhemmer en bokslegende Orhan Delibas

Droevig nieuws voor Arnhemmer en bokslegende Orhan Delibas

Bokslegende Orhan Delibas heeft een verlies moeten verwerken. De enige zilveren medaille winnaar van Nederland tijdens de Olympische Spelen heeft vrijdagochtend zijn vader verloren na een ziekteperiode. Delibas maakte dit ook zelf bekend via social media door aan te geven dat er voorlopig geen trainingen zijn omdat zijn vader is overleden.Enorm druk tijdens uitvaart bij Turkiyem moskee

Tijdens de uitvaart bij de Turkiyem moskee in Presikhaaf was het dan ook enorm druk toen familie en bekenden aanwezig waren om Orhan Delibas te condoleren. De uitvaart in een moskee is altijd bijzonder omdat het laatste gebed voor een overledene dan uitgevoerd wordt door de aanwezigen.

Van Kayseri naar Arnhem

De vader van Orhan Delibas was een van de eerste Turkse gastarbeiders in Arnhem. Hij werd in 1946 geboren in het Turkse Erzurum en is vrijdagochtend in Arnhem overleden. De familie Delibas verhuisde later naar de Turske stad Kayseri. Delibas zelf kwam op 28 januari 1971 op de wereld in Kayseri (Turkije). Bokslegende Delibas was openhartig over de situatie van zijn vader en deelde regelmatig nieuws via social media over de gezondheidssituatie van zijn vader.

Drukte tijdens uitvaart vader Orhan Delibas

Enige Nederlandse bokser met zilveren medaille 

Delibas geeft tegenwoordig bokstrainingen en -clinics in zijn eigen ‘Boksacademie’ in Arnhem. Jong en oud komen wekelijks langs om te boksen. De jongste generatie kent Orhan Delibas mogelijk niet helemaal goed. Om het een en ander op te frissen: Orhan Delibas heeft als enige Nederlandse bokser een zilveren medaille behaald tijdens de Olympische Spelen van Barcelona in 1992. Zelfs Arnold van der Leyde lukte dit niet (drie keer brons).

ReactiesRelated Articles

VIDEO V.v. Dieren houdt minuut stilte voor overleden Chapecoense spelers

Sinds afgelopen week is de voetbalwereld in tranen om het vliegtuigongeluk met daarin de spelers van de Braziliaanse club Chapecoense.

VIDEO Gökhan Saki krijgt antwoord van Rico verhoeven

Inmiddels is de wedstrijd waar veel mensen lang op hebben moeten wachten achter de rug. Rico Verhoeven is aan het

VIDEO Ziyech vanaf 30 meter, hij had ook voor Nederland uit kunnen komen

Hakim Ziyech scoort zijn eerste doelpunt voor Marokko en wat voor een! Reacties