Rijnstate en Burgers’ Zoo willen aardgasvrij worden

Rijnstate en Burgers’ Zoo willen aardgasvrij worden

Vrijdag 16 maart om 15.15 uur hebben diverse betrokken partijen een intentieverklaring ondertekend die het startsein vormt voor een gedegen onderzoek naar een lokaal open warmtenet. De ondertekening vond plaats voor de zeekoeienruit in de Mangrove van Koninklijke Burgers’ Zoo.

Biomassacentrale

Het Arnhemse dierenpark onderzoekt de mogelijkheid van een biomassacentrale, die zowel Burgers’ Zoo als Rijnstate van warmte moet voorzien. In de toekomst zouden andere partijen ook kunnen worden aangesloten op het lokale open warmtenet.

Koninklijke Burgers’ Zoo, Rijnstate, Provincie Gelderland, Gemeente Arnhem, Alliander Duurzame Gebiedsontwikkeling (DGO), ZON participaties en Inenergie spreken gezamenlijk de intentie uit om de mogelijkheden uitgebreid en gedegen te onderzoeken. Deze volgende onderzoeksfase duurt ongeveer een jaar en wordt afgesloten met de aanvraag voor SDE-subsidie (Stimulering Duurzame Energieproductie).

Lees verder op Arnhem.nl


Tags assigned to this article:
biomassacentraleburgers zoonieuws

Related Articles

Jason Bourne trekt veel mensen naar de bioscoop in Arnhem

Matt Damon is terug als Jason Bourne, in de nieuwe gelijknamige actie-thriller. Na The Bourne Supremacy en de The Bourne

WhatsAppberichten voor moord Peter R. de Vries bekend gemaakt

De rechter heeft gisteren bekend gemaakt hoe gruwelijk de berichten zijn, die de verdachten voor de moord op Peter R.

Hennepplantage Arnhem gevonden na brandgerucht

Zaterdagavond heeft de politie, met behulp van de brandweer, een hennepplantage opgerold. De bovenste etage van de flat in Arnhem,

Geverifieerd door MonsterInsights