Cafe in Spijkerkwartier krijgt waarschuwing vanwege ‘online game’

Cafe in Spijkerkwartier krijgt waarschuwing vanwege ‘online game’

Handhavers van de gemeente Arnhem hebben in een cafe in ’t Spijkerkwartier een computer aangetroffen waar je allerlei online games mee kunt spelen. De spullen zijn ook direct in beslag genomen door de aanwezige ambtenaren. ‘Illegale gok-computers’

Online kwam de bevestiging via twitter van een hoge ambtenaar bij de gemeente Arnhem. De ambtenaar in kwestie geeft burgmeester Marcouch advies over allerlei veiligheidskwesties in de stad. ‘Wederom hebben onze handhavers in (een) horecagelegenheid illegale gok-computers aangetroffen. Er wordt 1x gewaarschuwd en daarna intrekking horeca-vergunning’.

Opvallend is wel dat de gemeente selectief te werk gaat, terwijl heel Arnhem vol zit met dit soort computers. Er zijn zelfs niet horeca-gelegenheden waar men online spelletjes kan spelen en bedragen kan inzetten. Bronnen uit ’t Spijkerkwartier melden dat de gemeente bezig is om de horecavergunningen weer op peil te houden, omdat ambtenaren door jaren heen bewust te veel horecavergunningen hebben afgegeven aan ‘vrienden’. Hierdoor zijn er meer vergunningen dan is toegestaan volgens het bestemmingsplan. Dit is dan een manier om vergunningen weer in te trekken.

‘Niet alleen horecagelegenheden met gokcomputers’

Het nieuws dat alleen cafe’s en belwinkels illegale gokmachines zouden hebben wordt natuurlijk bewust naar buiten gebracht. Arnhem heeft veel meer gelegenheden waar dit het geval is. Alleen wordt daar niet opgetreden om onduidelijke redenen. En bij De Gelderlander weten ze ook niet beter, omdat de journalisten amper binding hebben met de stad en het vaak moeten doen met info van de officiele instanties.

Overigens kun je in Arnhem op allerlei (online) manieren gewoon ‘illegaal’ gokken op wedstrijden dan alleen bij een TOTO-verkooppunt. De gemeente is hier natuurlijk ook van op de hoogte. Dit verklaart dan ook mogelijk waarom de gemeente selectief te werk gaat in de stad.


ReactiesRelated Articles

Kado van Aya Sofya moskee aan Arnhemse vluchtelingen

Verschillende burgeracties zorgen ervoor dat de vluchtelingen die in Arnhem zijn aangekomen toch enigzins het gevoel krijgen dat men welkom

Arnhemse Slaapkenner Damminga wordt Morgana Damminga!

Het Arnhemse winkelpubliek is het vast al opgevallen: Slaapkenner Damminga heeft zijn deuren gesloten. Niet om voorgoed dicht te blijven,

Enige voetbalclub in Arnhem waar een iftar-maaltijd wordt aangeboden

Arnhem heeft als Gelderse hoofdstad veel voetbalclubs met veel Arnhemse leden. De clubs doen er ook alles aan om nieuwe