Nepnieuws over aanvragen Turkse werknemers. Trap er niet in

by AMS97531A123 | 27 maart 2018 08:03

In de landelijk media is er een wederom een artikel verschenen over aanvragen van Turkse werknemers die hier als kennismigrant willen verblijven.



Positieve uitspraken Europese Hof

Volgens verschillende mediabronnen zou het gaan om politieke vluchtelingen die dergelijke aanvragen zouden indienen. Echter, uit de bronnen die wij hebben geraadpleegd blijkt dat de stijging van de aanvragen met name komt door de positieve uitspraken van het Europese Hof die is bevestigd door de Raad van State.

Associatieverdrag met TurkijeĀ 

Volgens associatierecht expert advocaat Ozkara heeft de stijging van de aanvragen met name te maken met het associatieverdrag tussen Turkije en de toenmalige EEG ( 1963). Turkse werknemers kunnen namelijk zonder een visum in Nederland een aanvraag indienen voor een kennismigrantenregeling. De werknemer hoeft alleen te voldoen aan het looncriterium.

In de politiek hoor je voor de verkiezingen altijd dat het associatieverdrag opgezegd zou moeten worden. Het associatieverdrag kan niet zomaar opgezegd worden . Alle EU landen alsmede Turkije moeten hiervoor toestemming geven.


Source URL: https://haberarnhem.nl/2018/03/27/nepnieuws-over-aanvragen-turkse-werknemers-trap-er-niet-in/