BraboTurk: ‘Turkije gaat naar Syrie om Koerden te vermoorden’

by AMS97531A123 | 28 maart 2018 08:04



BraboTurk kan zijn toekomst als vlogger wel gaan vergeten. Alleen de titel ‘domste vlogger van Nederland’ is misschien nog haalbaar voor hem. Turks.nl[1] kwam met dit nieuws naar buiten, dat nogal shockerend was voor veel volgers van BraboTurk. 

Ferhat Yildirim, beter bekend als BraboTurk, kwam onlangs met een bizarre uitspraak over de Turkse operatie in Syrie. ‘e Turken zijn daar om de grens te zuiveren van terroristen terwijl onze grote vriend BraboTurk van mening is dat de Turken daarheen zijn gegaan om Koerden te beschieten/martelen en te vermoorden. Waarom deze draai opeens door BraboTurk werd gemaakt is niet bekend.

[2]

Anti Turkije sentimenten

BraboTurk is mogelijk vergeten dat de Turken in samenwerking met het Vrije Syrische Leger acties ondernemen tegen de YPG, de Syrische tak van de terroristische PKK. Zelfs de Amerikanen geven toe dat de YPG niets anders is dan de PKK. BraboTurk had kennelijk genoeg van zijn MediaMarkt filmpjes en wilde weer de aandacht trekken van zijn volgers.

Verder schreef Turks.nl[3] het volgende hierover:

Turkse operatie is niets meer dan zelfverdediging

Op 20 januari 2018 startte het Turkse leger een militaire operatie in Afrin, Noord-Syrië, genaamd ‘Operatie Olijftak’, die het tweede deel van het Turkse plan vormt om de grens met Syrië vrij te maken van terroristen.

Het doel is om de regio Afrin te bevrijden van YPG, de Syrische tak van de terreurbeweging PKK. Vorig jaar werd een aangrenzend gebied van ruim 2 duizend vierkante kilometer vrijgemaakt van IS- en PKK-terroristen.

Vanwege de militaire operatie werden verschillende Turkse moskeeën en verenigingen aangevallen in heel Europa, ook in Nederland. Ook veel Turkse Nederlanders zijn aangevallen door PKK’ers.



Endnotes:
  1. Turks.nl: http://www.turks.nl
  2. [Image]: http://www.bmsigortam.nl
  3. Turks.nl: http://Turks.nl

Source URL: https://haberarnhem.nl/2018/03/28/braboturk-turkije-gaat-naar-syrie-om-koerden-te-vermoorden/