Verbinder en Turkenvriend Jurgen Elfrink krijgt onderscheiding van burgemeester

Verbinder en Turkenvriend Jurgen Elfrink krijgt onderscheiding van burgemeester



SP-raadslid Jurgen Elfrink heeft dinsdagavond een onderscheiding gekregen van de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch. Elfrink kreeg de onderscheiding omdat hij 12 jaar lang in de gemeenteraad van Arnhem heeft gezeten. Behalve Elfrink kregen ook Chris Lenting (SP) en Addy Plieger (Christen Unie) een onderscheiding van de burgemeester.

Officieel geridderd tot lid van order van Oranje-Nassau

Officieel is Jurgen Elfrink geridderd tot lid van de orde van Oranje-Nassau. Elfrink heeft zich bijzonder veel ingezet voor Arnhem en de Arnhemmers. Het maakte bij Elfrink niet uit wat voor achtergrond iemand had, als je maar in gesprek ging met elkaar. Als docent aan de HAN weet Jurgen Elfrink als geen ander ook hoe hij om moet gaan met verschillende culturen. In de Arnhemse raad was hij dan ook niet anders. Ook als vice-voorzitter was Elfrink altijd oprecht, eerlijk en sociaal. Hij was ook een echte Turkenvriend. De SP’er had een bovengemiddelde interesse in Turkse onderwerpen, en wist waar over hij sprak. Met zijn kennis en kunde had hij altijd een mening over onderwerpen.

Humor en kennis 

Met zijn ABN Nederlands, humor en kennis van dossiers bracht Elfrink alles altijd op een leuke manier naar buiten. Of anderen het er mee eens waren of niet. Elfrink hield altijd een gedegen betoog, waar je ‘U’ tegen zei. Dit bevestigen zijn oud-leerlingen ook. Bij het Arentheem College waar Elfrink een jaar werkte, heeft hij ook positieve sporen achtergelaten. De Arnhemse raad zal eigenlijk nooit meer het oude zijn.

De SP-raadslid was meer dan een politicus. Als een van de enige ‘ervaringsdeskundige’ wist hij waar hij over sprak. Hij keek zelfs regelmatig mee naar Turkse serie’s omdat daar thuis ook naar werd gekeken. Elfrink is een broer van partijleider en ex-wethouder Gerrie Elfrink.




Tags assigned to this article:
elfrink spjurgen elfrinkSP Arnhem

Related Articles

PvdA wil de jeugd bij de politiek betrekken met een kinderraad

De PvdA Wil de kinderen in Arnhem een stem geven en mee laten beslissen over problemen die hen direct raken.

D66 Arnhem: Voorkom gehoorschade bij Arnhemse jongeren 

Afgelopen week kwam het nieuws dat uitgaansgelegenheden zoals kroegen en clubs en poppodia voorlopig niet worden verplicht hun muziek zachter

Druk van PvdA en FNV heeft resultaat voor werkomstandigheden personeel

In gesprekken met Tweede Kamerlid John Kerstens (PvdA) en vakbond FNV gisteren heeft modeketen Primark aangegeven “geschrokken” te zijn van

Geverifieerd door MonsterInsights