Vanaf 1 april marktkraamhouders zelf verantwoordelijk voor Arnhemse weekmarkten

by AMS97531A123 | 29 maart 2018 11:29De warenmarkten (weekmarkten) in Arnhem gaan vanaf 1 april 2018 zelfstandig verder. Hierdoor zijn de marktkraamhouders zelf en niet de gemeente Arnhem verantwoordelijk voor de exploitatie van de markten in Arnhem.

[1]

Contract met gemeente getekend

Afgelopen maandag 26 maart tekenden wethouder Ine van Burgsteden en de heer Norbert van Lent, voorzitter van de Stichting Warenmarkten Arnhem, een overeenkomst waarin de zelfstandigheid van de warenmarkten werd bezegeld. Volgens de gemeente gaat er niets veranderen voor de bezoekers van de weekmarkten, of dat ook daadwerkelijk zo is moet nog blijken.

Dubbele maat van gemeente

Het is wel bijzonder dat de gemeente een akkoord sluit met de stichting die straks zelf gaat bepalen wat wel en niet is toegestaan op een weekmarkt. Veel kraamhouders werden al beschermd, omdat men goede banden had met de marktmeesters. Terwijl aan de andere kant van de stad, de gemeente het gewoon toestond als er elke week een nieuwe kapsalon of een nieuwe thaise massagesalong wordt geopend.

Arnhem kent vier weekmarkten in de stad. Zaterdag op de Geitenkamp, woensdag in Malburgen en twee in centrum op vrijdag en zaterdag.


Endnotes:
  1. [Image]: http://www.ozkaraadvocaten.nl

Reacties

Source URL: http://haberarnhem.nl/2018/03/29/vanaf-1-april-marktkraamhouders-zelf-verantwoordelijk-voor-arnhemse-weekmarkten/