Peptalk Ilker Bicer voldoende voor kampioenschap Arnhemse zaalvoetballers

Peptalk Ilker Bicer voldoende voor kampioenschap Arnhemse zaalvoetballersHet 12e elftal van Sportclub Olympic is vrijdagavond kampioen geworden in de vierde klasse van het KNVB zaalvoetbal competitie. Het elftal van Ferhan Basaran scoorde maar liefst 100 keer en staat na 18 wedstrijden bovenaan met 39 punten.

Bekende Arnhemse zaalvoetballers 

Het elftal bestaat uit bekende Arnhemse sterspelers die kort geleden nog bij andere clubs succescol waren. Hasan Deniz maakte vrijdagavond ook zijn rentree, na een lange afwezigheid vanwege een blessure.

Ex-AFC Generalex aanvoerder Ferhan Basaran, Omer Ersan (AFC Arnhem), Yasin Gürbüz (Bizz Elektro), Hikmet Citirki (Anadolu ‘90) en aanvoerder Ugur Cilingir zijn een paar spelers van dit elftal.

Uw reclame ook hier te zien?

Kampioenschap leek ver weg (0-3) 

Vrijdagavond leek het er op dat het kampioenschap niet meer te halen was. Even leek het er zelfs op dat de toeschouwers voor niets waren gekomen. Tijdens de theepauze stond het elftal met maar liefst 0-3 achter. Iedereen was dan ook in shock. Tijdens de rust kwam trainer Ilker ‘Boris’ Bicer dan ook met een peptalk en haalde hij alles uit de kast om de spelers te motiveren. Hij deed dit op een manier zoals de Turkse toptrainer Fatih Terim dag ook zou doen.

Omer Ersan show na de rust 

In de tweede helft begon het elftal beter te draaien maar was er alles behalve geluk. De tegenstander had ook geen interesse om mee te werken aan het kampioenschap. Waarom zouden ze ook? Trainer ‘Boris’ greep tien minuten voor het einde weer in en plaatste aanvaller Yasin Gürbüz in het doel. Doelman en talent Muhammed werd opgeofferd voor het elftal. Dit resulteerde ook meteen en kreeg Omer Ersan onder andere meer kansen. Hij maakte dan ook de 1-3, waarna spits Mustaf Gürbüz ook nog eens de 2-3 maakte. Ersan kon het amper geloven.

De nummer 10 van de tegenstander had daarna de 2-4 op zijn naam kunnen zetten. Een fraaie redding van Yasin Gurbuz zorgde ervoor dat Sportclub Olympic nog kon strijden voor de titel.

Uw banner ook hier zichtbaar?

Ferhan Basaran scoort de 3-3

Er was dus weer hoop. De 3-3 kwam uiteindelijk toen het elftal met sterspelers er weer in begon te geloven. Drie minuten voor tijd zorgde sterspeler Ferhan Basaran voor de gelijkmaker en werden zelfs de spelersvrouwen emotioneel. Hier geloofde namelijk niemand meer in. Basaran speelde jarenlang met ‘grote’ zaalvoetballers en wist als geen ander hoe hij de 3-3 koel moest afmaken.

De 4-3 van Omer Ersan was te mooi om te geloven voor de spelers. Het kampioenschap was opeens weer heel dichtbij. De tegenstander kon het ook niet meer geloven waarna de 5-3 (Ahmet Gurbuz) en de 6-3 (Cilingir | MyPhone Presikhaaf) ook even werden gemaakt.

Arnhem op de kaart gezet als futsalstad

Arnhem werd weer door deze spelers vrijdagavond op de kaart gezet als futsalstad. De meeste voetballers van Sportclub Olympic wonen gewoon in Arnhem. Of de heren volgend jaar in een hogere klasse gaan spelen is niet bekend.


ReactiesRelated Articles

C1 AFC Arnhem ook kampioen

De C1 van AFC Arnhem is ook kampioen geworden in de derde klasse. Reacties

VIDEO Panna-Koning Touzani op pad met Jetro Willems

Soufiane Touzani zoekt PSV’er Jetro Willems op en gaat samen onder andere in de metro. Reacties

Eten vanuit Nederland voor Turkish Airlines, geweldige actie voor Turkse spelers

Turkish Airlines verrast de voetballers van de Nationale voetbalteam van Turkije met wel iets heel bijzonders. Reacties