Dierense ‘Fatih Terim’ verspeelt koppositie na spannend duel

Dierense ‘Fatih Terim’ verspeelt koppositie na spannend duelHet derde elftal van Dierense Boys, dat onder leiding staat van Erhan Ciftci, beter bekend als de Fatih Terim van Dieren, heeft in een spannend duel met 1-0 verloren van concurrent Veluwezoom 5.

Kraker in de vijfde klasse

De kraker in de vijfde klasse van het amateurvoetbal eindigde in een 1-0 overwinning van de thuisploeg in de slot seconden van de wedstrijd. Een verdediger van Dierense Boys tikte de bal verkeerd aan en maakte een eigen doelpunt dat massaal werd gevierd door de supporters van de thuisploeg.

Uw reclame ook hier te zien?

Oproep aan eigen fans

Voor de verandering hadden beide elftallen een oproep gedaan aan de eigen fans om naar de wedstrijd te komen. Waardoor er ongeveer honderd toeschouwers aanwezig waren bij de kraker in de vijfde klasse. Oldebeth Zalencentrum had zelfs als hoofdsponsor een delegatie gestuurd naar Rozendaal.

De wedstrijd begon anders dan anders omdat de scheidsrechter beide teams ging controleren op de pasjes. De spanning werd met de minuut dan ook groter nadat de wedstrijd echt begon. De wedstrijd was een echte kraker met over en weer veel aanvallen en kansen. De doelman van Dierense Boys hield de ploeg ook nog een paar keer overeind dankzij fraaie reddingen. Veluwezoom was goed voorbereid op de snelle spelers Metin Karakaya en Samet Kalinci.

Veluwezoom begon wel opvallend beter te tikken na de blessure van aanvoerder Baris van Dierense Boys. Na de zoveelste trap kon hij niet meer verder. De ervaren verdediger zorgde voor veel rust met zijn fraaie acties en hield zijn ploeg daardoor in de race.

HaberArnhem.nl staat te koop: Mail voor meer info

De kansen voor beide elftallen leverden niets op. Na 45 minuten werd er dan ook ‘thee gedronken’ bij een 0-0 stand. Dit bleef ook heel lang het geval tot in de slotseconden van de wedstrijd.

Uitstekende scheidsrechter 

Dankzij een uitstekende scheidsrechter escaleerde de wedstrijd niet ondanks verschillende pogingen van enkele spelers van Veluwezoom. De ‘thuisscheidsrechter’ was consequent en floot ook regelmatig voor de zware overtredingen van de thuisploeg. In de tweede helft mocht een speler van Veluwezoom zelfs 10 minuten afkoelen na de zoveelste ‘kickboks-actie’. Na afloop was iedereen weer alles vergeten en gaven alle spelers elkaar de hand en werd er nog nagepraat door beide trainers.

Het blijft hierdoor spannend voor beide teams omdat ze elkaar ook op zondag 27 mei weer gaan treffen, maar dan in Dieren. Of het dan ook net zo spannend zal zijn is nog afwachten.
ReactiesRelated Articles

ATIK 10 uit Apeldoorn heeft twee sterke spelers uit Arnhem

Futsalvereniging ATIK uit Apeldoorn heeft er dit seizoen versterking bij uit Arnhem. Het elftal van de Turkse vereniging dat uitkomt

Vanavond Turkse voetbalkraker in Arnhem bij Arnhemse Boys

Vanavond is er een heuse Turkse kraker op de velden van Arnhemse Boys in Arnhem. De twee Turkse subtoppers Kayserispor

Turkse rolstoelbasketballers spelen finale in Papendal

Het Turkse rolstoelbasketbal elftal speelt zondag (26 april) een finaleronde in Papendal. Reacties