SP wil minimum,loon voor iedereen in Arnhem

by AMS97531A123 | 25 april 2018 08:09



De SP in Arnhem wil dat de gemeente zich gaat inzetten voor mensen die straks onder het minimumloon gaan verdienen door een bezuiniging van het kabinet. De SP dient daarom een motie in om het college van BenW daartoe aan te sporen.
Loonkostensubsidie voor mensen met een arbeidsbeperking

Mensen met een arbeidsbeperking die niet zelf het minimumloon verdienen, krijgen dit loon toch uitbetaald dankzij loonkostensubsidie. Een regeling die het ook voor werkgevers aantrekkelijk maakt deze mensen in dienst te nemen. Het kabinet wil dit afschaffen en zo een half miljard euro bezuinigen. Daarmee schaffen ze ook het minimumloon af.

Uw reclame ook hier te zien?

Iedereen moet fatsoenlijk betaalD worden 

SP raadslid Paulien Lunter: ‘Wij vinden dat iedereen die werkt, fatsoenlijk betaald moet worden. Het kabinet wil van mensen met een arbeidsbeperking tweederangs burgers maken. Zij gaan er straks keihard op achteruit. Wij willen dat Arnhem er voor gaat zorgen dat het loon van deze mensen aangevuld wordt tot het minimumloon. Arnhem moet vierkant achter deze kwetsbare mensen gaan staan.’

Eerder lieten ook al het college voor de rechten van de mens zich kritisch uit over de plannen. Ook de werkgevers zitten niet te wachten op de plannen van het kabinet. Gelijkwaardigheid voor mensen met een arbeidsbeperking vinden zij belangrijk.


Source URL: https://haberarnhem.nl/2018/04/25/sp-wil-minimumloon-voor-iedereen-in-arnhem/