Arnhem treurt om overlijden geliefde leraar Mehmet

Arnhem treurt om overlijden geliefde leraar Mehmet

De bekende Arnhemse oud-leraar Mehmet Caglayan is afgelopen vrijdag overleden. Verschillende bronnen uit Arnhem maakten hier melding van. Mehmet Caglayan overleed na een ziektebed van dertig dagen.Sinds 1985 bekend in Arnhem als leraar

Mehmet hoca, vooral bekend als leraar Mehmet, werkte in verschillende functies zoals; leraar ‘Turks’ en later ook in andere functies bij basisschool St. Anna (St. Annaschool) in Klarendal. Maar liefst 14 jaar stond hij daar voor de klas vanaf 1985. Hierdoor kende hij ook veel mensen en oud-leerlingen uit zijn periode dat hij les gaf.

Uw reclame ook hier te zien?

Als vrijwilliger actief bij A&S Zorg

De laatste vier jaar was Mehmet Caglayan vrijwilliger bij A&S Zorg waarbij hij veel betrokken was bij activiteiten met ouderen en andere doelgroepen. Caglayan was sociaal en zette zich altijd in voor de samenleving. Hij was ook een van de eersten die het voorbeeld gaf dat je met studeren veel verder kwam in Nederland dan met werken. Het Nederlands en Turks als moedertaal waren dan ook volgens hem onlosmakelijk met elkaar verbonden.


Als leraar gekomen vanuit Kayseri

Caglayan was van 1976 tot 1978 nog leraar in het basisonderwijs in Kayseri (Turkije). Ook hij kwam naar Nederland nadat Turkije weer een rumoerige periode meemaakte doordat extreem-linkse en rechtse bewegingen tegen elkaar werden opgezet door de Russen en de Amerikanen. In 1981 studeerde Mehmet Caglayan weer aan de Hogeschool Edit Stein (Hogeschool Saxion).

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

ReactiesRelated Articles

Slag om Arnhem was grootste operatie op Nederlands grondgebied tijdens Tweede Wereldoorlog

Het is dit jaar 74 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond. De grootste operatie op Nederlands grondgebied tijdens

KNMI: Code geel voor Arnhem vanwege winterse neerslag

Het KNMI kwam maandagavond met een waarschuwing voor Arnhem en omgeving. Van maandagavond 23:00 uur tot dinsdag 12:00 uur kan

Oproep aan het college: Wacht met demonteren verzetsmonument

De gemeente is van plan het verzetsmonument op de achterwand van Musis Sacrum op 12 mei terug te geven aan