Arnhem treurt om overlijden geliefde leraar Mehmet

Arnhem treurt om overlijden geliefde leraar Mehmet

De bekende Arnhemse oud-leraar Mehmet Caglayan is afgelopen vrijdag overleden. Verschillende bronnen uit Arnhem maakten hier melding van. Mehmet Caglayan overleed na een ziektebed van dertig dagen.Sinds 1985 bekend in Arnhem als leraar

Mehmet hoca, vooral bekend als leraar Mehmet, werkte in verschillende functies zoals; leraar ‘Turks’ en later ook in andere functies bij basisschool St. Anna (St. Annaschool) in Klarendal. Maar liefst 14 jaar stond hij daar voor de klas vanaf 1985. Hierdoor kende hij ook veel mensen en oud-leerlingen uit zijn periode dat hij les gaf.

Uw reclame ook hier te zien?

Als vrijwilliger actief bij A&S Zorg

De laatste vier jaar was Mehmet Caglayan vrijwilliger bij A&S Zorg waarbij hij veel betrokken was bij activiteiten met ouderen en andere doelgroepen. Caglayan was sociaal en zette zich altijd in voor de samenleving. Hij was ook een van de eersten die het voorbeeld gaf dat je met studeren veel verder kwam in Nederland dan met werken. Het Nederlands en Turks als moedertaal waren dan ook volgens hem onlosmakelijk met elkaar verbonden.


Als leraar gekomen vanuit Kayseri

Caglayan was van 1976 tot 1978 nog leraar in het basisonderwijs in Kayseri (Turkije). Ook hij kwam naar Nederland nadat Turkije weer een rumoerige periode meemaakte doordat extreem-linkse en rechtse bewegingen tegen elkaar werden opgezet door de Russen en de Amerikanen. In 1981 studeerde Mehmet Caglayan weer aan de Hogeschool Edit Stein (Hogeschool Saxion).

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

ReactiesRelated Articles

Armoede in Arnhem: wat gaan we eraan doen?

Langdurige armoede in Nederland neemt toe. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek die afgelopen week naar buiten

”Meeste inbraken bij rijtjeswoningen en vrijstaande woningen in Arnhem-Zuid”

In totaal hebben inwoners in oktober 12 keer incidenten meegemaakt waarbij inbrekers een woning in Arnhem-Zuid wilden binnengaan.  Reacties

Luxor Live wordt mini-museum

Modelabel Maison The Faux exposeert vanaf 4 december bij Luxor Live. Het poppodium biedt kunstliefhebbers een tijdelijk alternatief nu Museum