Islam-haters van Pegida gaan moslims provoceren tijdens Ramadan

by AMS97531A123 | 10 mei 2018 15:25

Screenshot Pegida-demonstratie

De extreem-rechtse anti-Islam beweging Pegida gaat tijdens de Ramadan een BBQ houden met varkensvlees bij vijf verschillende moskeeen in Nederland. De NSB-achtige actie van Pegida is gepland in Arnhem (Aya Sofya moskee), Utrecht (Ulu moskee), Gouda (En Nour Moskee), Rotterdam (Laleli moskee) en in Denhaag (As Soennah moskee).

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

Provocatie bij een moskee

De extreem-rechtse groep lijkt het vanzelfsprekend te vinden om voor de deur bij een moskee tijdens de Ramadan te gaan barbequen. ‘Wanneer Anti-Zwarte Pieten prominent mogen demonstreren tijdens de intocht in Dokkum, moet een prominente plek voor de moskee tijdens de Ramadan ook mogelijk zijn!”, laat Pegida via Facebook weten.

Hoe serieus nemen we de Pegida

Hoe serieus we de anti-moslim provocaties moeten nemen is nog maar de vraag? De beweging heeft vaker ‘acties’ waarbij men aandacht vraagt voor ‘vrijheden’ in Nederland en de ‘Islamisering’ van Nederland. Met een paar uitkeringsgerechtigden probeert de beweging steeds aandacht te vragen, terwijl niemand ze amper serieus neemt.

Uw reclame ook hier te zien?

Met een Jodenster bij een Synagoge

Een een BBQ houden tijdens de Ramadan bij een overvolle moskee is natuurlijk hetzelfde als met Jodensterren bij een infostand gaan staan tegenover een synagoge. Ieder zichzelf serieus nemende burgemeester kan dit niet toelaten vanwege de verstoring van de openbare orde. Geen enkele stad waar de Pegida wil BBQ’en zal niet willen dat er in de avonduren rellen gaan ontstaan in zijn of haar stad.

Lawaaidemonstratie ook verboden

Demonstreren is natuurlijk een grondrecht in Nederland. Maar als alleen al een ‘lawaaidemonstratie’ op de dam op 4 mei wordt verboden vanwege de kans op verstoring van de openbare orde dan zal de BBQ van Pegida in Arnhem en in andere steden zeker geen toestemming krijgen.


Source URL: https://haberarnhem.nl/2018/05/10/islam-haters-van-pegida-gaan-moslims-provoceren-tijdens-ramadan/