Nieuwe naam Meram of Laila Utrecht leidt tot verwarring

Nieuwe naam Meram of Laila Utrecht leidt tot verwarring

Uw reclame ook hier te zien?

Wie een bezoek brengt aan Meram Utrecht aan de Proostwetering 80N in Utrecht komt tot de ontdekking dat het bedrijf geen Meram Utrecht meer heet. Sinds kort staat ook overal ‘Laila Restaurant en Lounge’ aangegeven wat het allemaal niet veel duidelijker maakt. Op onderstaande foto’s is ook duidelijk te zien wat wij hiermee bedoelen:

Laila of Meram?

Zegt u het maar?

Meram/Laila is publiekstrekker bij The Foodspot

Een dag voor de Ramadan was het bomvol bij Meram/Laila in Utrecht. Een vrije parkeerplaats vinden was haast niet mogelijk, tenzij je elders in de buurt ging parkeren. Bij The Foodspot in Utrecht zijn tien restaurants gevestigd waar ook Meram/Laila zit. Hierdoor is er veel meer vraag naar parkeerplaatsen.

The FoodSpot in Utrecht

Foodredactie van Haber Arnhem

De foodredactie van Haber Arnhem ging met een speciale delegatie mee naar Utrecht om het een en ander van dichtbij te zien en te beoordelen. Meram/Laila Utrecht is toch niet zo speciaal zoals Meram altijd was. Bij binnenkomst merk je dat al meteen als je wordt geholpen door medewerkers die geen Turks of Nederlands spreken. Een deel van de medewerkers heeft een Arabische achtergrond, en een meerderheid van de bezoekers spreekt juist geen Arabisch.

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

Pluspunten Meram/Laila Utrecht:

Mercimek (linzensoep) is echt heerlijk en een aanrader.
– Een soort van een Turkse tapas, dat aan het begin van de maaltijd wordt geserveerd krijgt een dikke acht. De mixsaus tussen sambal en chilisaus is ook een aanrader.
– De speciale Mix Meat schotel is ook aan te raden volgens de analisten. Heerlijk mals vlees, zoals we dat gewend zijn bij Meram Amsterdam of Beymen in Amsterdam.


Peynirli Ekmek met kaas is leuk om te zien en heerlijk. De dunste Etli Etmek van Nederland is echt in Utrecht. Dankzij speciale kaas is de smaak ook anders, dan standaard kaas wat ze overal gebruiken in Nederland.

peynirli ekmek

Kinderspeelruimte net als bij de IKEA is een enorme pluspunt. Hierdoor kun je als ouder lekker genieten van de heerlijke maaltijden bij Meram/Laila zonder je druk te maken om de kinderen.
– Roepen of schreeuwen naar een ober is niet meer noodzakelijk. Dankzij het omdraaien van een speciale lichtflacon komt er vrij snel een ober aan de tafel.

Minpunten Meram/Laila Utrecht:

– De ‘Sac kavurma’ valt vies tegen. En was niet goed gebakken. Half gebakken Sac Kavurma is bijna niet te eten volgens de proevers.
– De Adana schotel scoort ook een dikke onvoldoende. Ondanks dat de Adana pittig is, komt het totaal niet in de buurt van de Adana die we kennen bij De Gastronoom of Chico’s Place in Arnhem. Het was zelfs ’taai’ en had een ander kleurtje volgens onze proevers.

Adana schotel

– De Peynirli Ekmek is gemaakt met een andere soort kaas, waardoor deze meer vet achterlaat dan wat we gewend zijn. Hierdoor moet je gecontroleerd eten om geen vlekken te krijgen.


– Sommige medewerkers hebben alles behalve zin om te werken. Behalve dat ze niet professioneel zijn, is de service ook ver te zoeken. Gelukkig werd dit nog redelijk gecompenseerd door de zeer ervaren Turks sprekende medewerkers.

Lounge gedeelte scoort dikke voldoende

De Lounge/Shisha gedeelte bij Meram/Laila in Utrecht is wel het bezoeken waard. De stoelen en zitbanken zitten comfortabel en je hebt een prima uitzicht naar een DAF-gebouw aan de overkant. Helaas is er geen menukaart waardoor je alles drie keer moet vragen aan een medewerker.

De DJ doet wel zijn best door allerlei trendy mixliedjes te draaien; Van rapper Boef tot Turkse liedjes, en van TOP 40 liedjes tot Arabische liedjes wordt er wel van alles gedraaid. Volgens de experts scoort de shisha en lounge gedeelte bij Meram/Laila een voldoende en is het een aanrader voor iedereen.





Related Articles

Een verkeersongeval met de nieuwe Mercedes S-Klasse 2021 is onmogelijk

De nieuwste S-Klasse Mercedes S-Klasse 2021 heeft een driving assistance waar je ‘U’ tegen zegt. Met deze uber ‘mensveilige’ rij-of

Di-RECT naar Luxor Live

In het najaar van 2017 verscheen ‘Rolling With The Punches’ het nieuwe album van DI-RECT. De release van dit voor

Slachtoffer dodelijke schietpartij Zwolle is bekende fotojournalist

Politiewoordvoerder Chantal Westerhoff verklaarde aan rtv Oost over de dodelijke schietpartij waarbij de bekende fotojournalist Huseyin Torunlar en zijn broer

Geverifieerd door MonsterInsights