SP maakt zich zorgen over radicaliserende moskeeën in Arnhem die er niet zijn

by AMS97531A123 | 24 mei 2018 19:16

De SP maakt zich zorgen over radicaliserende moskeeën in Arnhem die er niet zijn. Dit werd direct aangegeven in het filmpje dat werd gepubliceerd door RTV Arnhem, waarbij de ex-wethouder werd geinterviewd door een verslaggever van RTV Arnhem. (foto: screenshot youtube)

HaberArnhem.nl zoekt nieuwe investeerder | info @ haberarnhem.nl

Radicaliserende moskeeën in Arnhem die er niet zijn

Tot verbazing van veel Arnhemmers agendeerde de SP in Arnhem een verzoek met als titel ‘Haatpredikers in moskeeën’ [1]om het een ander te bespreken in de Arnhemse raad. ‘Met name de financiering vanuit de uiterst conservatieve golfstaten is zorgelijk. Met het geld wordt ook het moslimfundamentalisme de gebedshuizen binnen gebracht, was een zin uit dat verzoek. Woensdagavond werd dit besproken in de Arnhemse raad waarbij er ook een delegatie van verschillende Arnhemse moskeeën aanwezig waren.

Uw reclame ook hier te zien?

Heldere reactie van Arnhemse moskeeën

Galip Aydemir[2], voorzitter van de grootste moskee in Arnhem was ook geschrokken van het agenderingsverzoek van de SP omdat dit totaal niet het geval was bij de Arnhemse moskeeën . Hij voerde woensdagavond het woord namens bijna alle moskeeën in Arnhem. De beelden van de bijeenkomst in de Arnhemse raad kunt u hier nakijken[3]. Aydemir benadrukte dat de moskeeën zijn verankerd in de Arnhemse maatschappij, willen open en transparant zijn. Wij prediken de weg van het midden, Islam betekent vrede. Wij gaan en blijven in gesprek met de stad.”, aldus Aydemir.

Endnotes:
  1. ‘Haatpredikers in moskeeën’ :
  2. Galip Aydemir: https://arnhem.raadsinformatie.nl/vergadering/509268/Politieke%20avond%2023-05-2018
  3. hier nakijken: https://arnhem.raadsinformatie.nl/vergadering/509268/Politieke%20avond%2023-05-2018

Reacties

Source URL: http://haberarnhem.nl/2018/05/24/sp-maakt-zich-zorgen-over-radicaliserende-moskeeen-in-arnhem-die-er-niet-zijn/